Αν σκέφτεστε να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον/την σύντροφό σας και θέλετε να φτιάξετε κάτι για αυτόν/αυτήν, η Ρούλα Μήτρου και το trikalaview.gr σας έχει μία όμορφη ιδέα που θα εντυπωσιάσει….
Υλικά για 4 μερίδες :
400 γρ. ρυζι αμερικάνικο
4 ποτήρια νερό ζεστό
1 φύλο δάφνης
1 κύβο κοτας αλάτι-πιπέρι
6-7 ίνες σαφράν
λίγο βούτυρο
μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό μύδια με κέλυφος
1 κιλό αχιβάδες
12 γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μιά κατσαρόλα αχνίζουμε για 15 λεπτά περίπου τα όστρακα και τα μύδια. Πάιρνουμε λίγο απο το ζουμάκι και ρίχνουμε μέσα τις ινες του σαφράν και τα αφήνουμε στην ακρη σε μιά άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μυρωδικά και το ρύζι και τα ανακατεύουμε να γυαλίσει. Ρίχνουμε το νερό και το ζουμί με το ζαφραν , χαμηλώνουμε τη θερμόκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι για 20 λεπτά. Οταν ετοιμαστεί κατεβάζουμε από τη φωτιά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστει για 15 λεπτά περίπου. Σε ένα σαγανάκι σωτάρουμε τις γαρίδες με λίγο βούτυρο για 2 λεπτα από κάθε πλευρά. Με μιά τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα θαλασσινά στο ρύζι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και στολίζουμε με 3 γαρίδες σε κάθε πιάτο και ψιλοκομμένο μαιντανο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.