«Ρεκόρ» χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

«Ρεκόρ» έσπασε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αφού ήταν από τις λίγες συνεδριάσεις που εξαντλήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, αλλά και τα εκτός ημερήσιας διάταξης. Και δεν ήταν λίγα. 62 θέματα συνολικά και συζητήθηκαν όλα!!!

Από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ψήφισμα κατά της ΕΑΣ Τρικάλων για τις απολύσεις προσωπικού που ήταν σε εκκρεμότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επαφές της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΑΣΤ Αχιλλέα Λιούτα και τους απολυμένους.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στάθηκε κριτικός απέναντι στην έκδοση ψηφίσματος και τόνισε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να κινηθεί ως Εισαγγελέας και να πιέσει τη διοίκηση της ΕΑΣ να επιστρέψουν οι απολυμένοι στην εργασία τους.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Λάππας μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις εκ μέρους του κ. Λιούτα –  τον οποίο και χαρακτήρισε «στυγνό εργοδότη» – και για διαλλακτική στάση των εργαζομένων και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ενός ψηφίσματος με τη μέγιστη δυνατή πίεση προς τη διοίκηση της ΕΑΣΤ.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Γιώργος Λιατίφης κάλεσε τον κ. Παπαστεργίου να στηρίξει το ψήφισμα και τον κατηγόρησε για αναποφασιστικότητα.

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου αναφέρθηκε στους λόγους που το «Φυσάει Κόντρα» δεν συμμετείχε στη συνάντηση της Διαπαραξιακής με τον κ. Λιούτα διότι, όπως ανέφερε, ήταν βέβαιοι για τον τρόπο που αποφασίζει η διοίκηση της ΕΑΣ και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στείλει «μήνυμα» προς τη διοίκηση της ΕΑΣ.

Τελικώς, το Σώμα ενέκρινε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προσθέτοντας εκτός από την  άρση των απολύσεων εργαζομένων και την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Στη συζήτηση ζήτησε να τοποθετηθεί κι ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Ρίτσος ο οποίος μοίρασε φωτοτυπίες άρθρου κατά του κ. Λιούτα. Ωστόσο, από το Σώμα κρίθηκε επαρκής η ενημέρωση που έκανε στους Δημοτικούς Συμβούλους μέσω του άρθρου κι εξ ου και περιττή η τοποθέτησή του.