Ραβανί σιροπιαστό “αφρός”

ΥΛΙΚΑ :

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη (όχι γεμάτη)

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

4 κ.σ γάλα

2 κ.γ μπεικιν  πάουντερ

ξύσμα 1 λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

4 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 κ.σ.φρέσκο βούτυρο

φλούδα  και χυμό 1 λεμονιού

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 5 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, ξύσμα, βανίλιες και τέλος ανακατευοντας με σπάτουλα ρίχνω το αλεύρι το σιμιγδάλι και το μπεικιν παουντερ.  Αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ. και ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, στη δεύτερη σχάρα του φούρνου από πάνω.(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ). Σιροπιάζω αμέσως μόλις το βγάλω από το φούρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστό σιρόπι.  Για το σιρόπι βράζω τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά, προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια!Το σιρόπι το ρουφάει όλο μη το φοβηθείτε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.