Ρίγη συγκίνησης για τη μικρή Ραφαέλα-Η φωτογραφία που έφερε δάκρυα στα μάτια-Συγκεντρώθηκαν 17.050 υπογραφές

Ένα μικρό χεράκι που κρατά ένα σταυρό, ένα αγγελούδι που προσεύχεται στο Θεό να του δώσει ζωή, μία μικρούλα, η δική μας μικρούλα, η Ραφαέλα… Αυτή η φωτογραφία από το πρωί έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου κι έχει φέρει ρίγη συγκίνησης και δάκρυα στα μάτια σε όσους την είδαν. Αυτό το παιδί ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά και μαζί και η μητέρα της Αντιγόνη Γάτου. Αυτό που όλοι ευχόμαστε είναι η μικρή μας να γίνει καλά. Αυτό που 17.050 άνθρωποι προσπαθούν με τις υπογραφές τους εδώ και μία εβδομάδα που διήρκησε η διαδικασία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών είναι να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και να μπορέσει να νοσηλευτεί η Ραφαέλα στο εξωτερικό. Αυτό που όλοι ευχόμαστε είναι κάποια στιγμή αυτό το χεράκι να ανοίξει και να αγκαλιάσει τη μητέρα της. Χιλιάδες προσευχές για το μικρό αγγελούδι που μας έκανε να νιώσουμε μέσα από τη δική της περιπέτεια λίγο περισσότερο άνθρωποι.

Ιστορικό

Η μικρή Ραφαέλα από την Καλαμπάκα είναι μόλις λίγων μηνών. Τον περασμένο Οκτώβρη τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στα Τρίκαλα. Από τότε η μικρή Ραφαέλα και η οικογένειά της ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, με νοσηλεία στην εντατική παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και με αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφαλάκι της αφού η κατάστασή της παραμένει σοβαρή.

Το παιδί κέρδισε αμέσως χιλιάδες υποστηρικτές και η σπαρακτική έκκληση της μητέρας της «Υπογράψτε να σωθεί το παιδί μου σας εκλιπαρώ…» συγκίνησε το πανελλήνιο.