Πώς να μιλήσετε με το παιδί σας για πράγματα που σας κάνουν να ντρέπεστε

Φοβάστε να μιλήσετε με το παιδί σας για πράγματα που σας κάνουν να ντρέπεστε;

Είτε είναι σεξουαλικά θέματα, υγείας ή θέματα σχέσεων υπάρχουν τρόποι να το κάνετε να νιώσει άνετα.

Αρχικά ξεκινήστε με χαλαρό τόνο και πείτε κάτι παρόμοιο όπως :»Δεν είναι κάτι σημαντικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.»

Σπάστε τον πάγο.Το καλύτερο θα ήταν να ανεφερθείτε σε ένα θέμα λέγοντας πως ίσως να το έχει συζητήσει με τους φίλους του ή να έχει συμβεί σε κάποιον. Ακόμη θα μπορούσατε να αναφερθείτε στον εαυτό σας και να πείτε πως και εσείς είχατε τις ίδιες απορίες.

Μιλήστε εγκαίρως. Μην περιμένετε να συζητήσετε με το παιδί σας όταν ήδη έχει αρχίσει να βιώνει μια κατάσταση.Αν θέλετε να μιλήσετε για την εφηβεία και για το ανθρώπινο σώμα και την σεξουαλικότητα, επιλέξτε μια ηλικία που το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να καταλαβαίνει αλλά όχι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να έχει βιώσει ήδη  μια κατάσταση.

Κρατήστε ανοιχτή επικοινωνία.Μην μιλάτε ακατάπαυστα χωρίς να δίνετε την ευκαιρία στα παιδιά σας  να σας ρωτήσουν και να σας μιλήσουν. Μιλήστε μαζί τους οποιαδήποτε στιγμή είστε μεταξύ σας και αφήστε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης. Πρέπει να καταλάβει το παιδί σας πως θα βρίσκεστε συνεχώς δίπλα του για τυχόν απορίες και οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στην ζωή του. Αν το παιδί σας δεν ξεκινάει την συζήτηση για κάτι, μπορείτε να αναφέρετε ένα θέμα που έχετε ακούσει κάπου και να  ρωτήσετε την γνώμη του.Βρείτε θέματα που δεν είναι ταμπού αλλά έχουν περιθώρια συζήτησης.

πηγή : babyradio.gr- Γεωργία Τ.