Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας σε 9 βήματα ενώ τα παιδιά σας είναι στο σπίτι

Ένα πράγμα που δεν διατηρείται ποτέ σε ένα σπίτι είναι η καθαριότητα. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι μερικές φορές αρχίζετε να αναρωτιέστε αν έχει κανένα νόημα να καθαρίζετε καθώς δεν μένει ποτέ καθαρό. Το χειρότερο από όλα είναι ότι θα πρέπει να καθαρίσετε ενώ τα παιδιά σας βρίσκονται στο σπίτι.

Πώς λοιπόν θα καθαρίσετε το σπίτι σας χωρίς να πάθετε εγκεφαλικό στην επόμενη ώρα;

Πρέπει να κάνετε τα παιδιά σας να καταλάβουν ότι απαγορεύεται να μπλέκονται στα πόδια σας. Για να το καταφέρετε αυτό πρέπει να φερθείτε έξυπνα: πρέπει να μαζέψετε τα παιδιά σας σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και να τους φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο οχυρό από παιχνίδια και να τους πείτε ότι απαγορεύεται να ρίξουν χυμό ή φαγητό στο μέσα στο οχυρό. Με το παιχνίδι αυτό θα τα κάνετε να διατηρήσουν τον χώρο καθαρό αλλά και να καθαρίσετε το υπόλοιπο σπίτι με την ησυχία σας.

Ξεκινήστε με το πλύσιμο των πιάτων. Για όλες μας το πλύσιμο των πιάτων συγκαταλέγεται στις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού. Αν ξεκινήσετε με αυτά θα έχετε τελειώσει πριν κουραστείτε με τα υπόλοιπα.

Κάντε την δεύτερη πιο βαρετή δουλειά που είναι το άπλωμα των ρούχων. Προσπαθήστε να τινάζετε καλά τα ρούχα πριν τα απλώσετε καθώς δεν τσαλακώνονται εύκολα και δεν χρειάζεται να τα σιδερώσετε σχεδόν καθόλου.

Πείτε στα παιδιά σας το οχυρό χρειάζεται ένα διάλειμμα και ότι πρέπει να φάνε. Την ώρα που τρώνε βρείτε ευκαιρία να καθαρίσετε την υπόλοιπη κουζίνα.

Επειδή η ώρα του φαγητού διαρκεί αρκετά μπορείτε παράλληλα να μαγειρέψετε το φαγητό ή να κάνετε γρήγορες δουλειές όπως να αλλάξετε σακούλα στον κάδο απορριμμάτων, να αλλάξετε πετσέτες στο μπάνιο ή να καθαρίσετε γρήγορα την λεκάνη της τουαλέτας κλπ.

Μόλις τελειώσουν τα παιδιά σας το φαγητό τους μπορεί να ξαναχρειαστεί να καθαρίσετε λίγο την κουζίνα! Τα παιδιά λατρεύουν να γίνονται βοηθοί σας, οπότε μπορείτε να τους βάλετε να κάνουν μικροδουλειές όπως το να βάλουν τα πιάτα τους στον νεροχύτη ή να πετάξουν τα σκουπίδια στον κάδο. Όσο τα παιδιά σας απασχολούνται με τις μικροδουλειές εσείς φέρτε την ηλεκτρική σκούπα.

Βάλτε τα παιδιά σας πάλι να παίξουν και να απασχοληθούν με κάτι μέχρι να τελειώσετε το σκούπισμα. Και μετά ξεσκονίστε λίγο τα έπιπλα. Και μετά κάντε λίγο τα τζάμια (αν χρειάζεται).

Πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή έστω ένα καφεδάκι

Πάτε να δείτε τι κάνουν τα παιδιά σας γιατί κοντεύουν να γκρεμίσουν το σπίτι! Σταματήστε να κάνετε άλλες δουλειές και βγείτε μια βόλτα με τα παιδιά σας να απολαύσετε την μέρα…Φτάνει με τις δουλειές του σπιτιού….

πηγή : Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio