Πώς να καθαρίσετε και να αποστειρώσετε το θήλαστρο και το μπιμπερό σας

Πολλές  μαμάδες χρησιμοποιούν θήλαστρο και μπιμπερό για να ταϊσουν τα μωρά τους. Όμως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η καθαριότητα και η συντήρηση των αντικειμένων αυτών. Γιατί αλλιώς αναπτύσσονται βακτήρια και μικρόβια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών σας.

Για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό θήλαστρο πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να πλύνετε όλα τα αντικείμενα.  Συγκεκριμένα η αντλία δεν πρέπει να έρθει ποτέ σε επαφή με νερό. Πρέπει πάντα να την σκουπίζετε με ένα καθαρό στεγνό πανί.

Πριν καθαρίσετε τα μέρη που μπορούν να έρθουν σε επαφή με το νερό , θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε  όλα τα μέρη του θηλάστρου έτσι ώστε να είστε σίγουρες πως το γάλα δεν θα εισχωρήσει στο υπόλοιπο εσωτερικό του θηλάστρου.  Βάλτε  ζεστό νερό και σαπούνι  στο κάθε μέρος ξεχωριστά και αφήστε να στεγνώσει.

Μερικά θήλαστρα μπορούν να πλυθούν και στο πλυντήριο πιάτων αρκεί να έχουν την ειδική σήμανση. Φυσικά δεν σημαίνει ότι ένα πλυντήριο πιάτων θα το καθαρίσει τέλεια για αυτό ελέγξτε το πριν την χρήση.

Μην χρησιμοποιείτε πετσέτα στα υπόλοιπα μέρη του θηλάστρου (εκτός από την αντλία) ή στο μπιμπερό γιατί μπορεί να έχουν μικρόβια και βακτήρια ή να πέσουν κλωστές από την πετσέτα.

Μπορείτε να  αποστειρώσετε το θήλαστρο και το μπιμπερό βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά πρέπει να ελέγξετε πρώτα αν υπάρχει ένδειξη για τον φούρνο μικροκυμάτων.Φυσικά πρέπει να το βάλετε στις ειδικές σακούλες που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ αλλά και σε φαρμακεία.

Το καλύτερο θα ήταν να καθαρίζετε το θήλαστρο και το μπιμπερό μετά την χρήση έτσι ώστε να τα  έχετε έτοιμο  και καθαρά για την επόμενη φορά.

πηγή : babyradio.gr- Άννα Κ.