Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας αν έχει εφιάλτες

Νομίζω σε όλους μας έχει συμβεί να βλέπουμε εφιάλτες.

Τι κάνετε όταν το μικρό σας έχει τρομαχτικά όνειρα;

Αρχικά θα σας πω τι να μην κάνετε. Μην αγνοειτε ποτέ τα κλάματα του παιδιού σας μέσα στην νύχτα ακόμη και αν έχει εξαντληθεί η υπομονή σας.

Εννοείται πως πρέπει να πάτε κατευθείαν στο παιδί σας μόλις το ακούσετε να κλαίει τρομαγμένα.

Αμέσως μετά προσπαθήστε να το ηρεμίσετε μιλώντας χαμηλόφωνα και χαϊδεύοντάς το στο κεφάλι και εννοείται κάνοντάς του μια αγκαλιά. Αν το παιδί σας θέλει να σας πει τι είδε στον ύπνο του ενθαρρύνετέ το και αν φοβάται να κοιμηθεί μείνετε στο δωμάτιό του για όσο χρειαστεί.Αν δεν μπορεί να κοιμηθεί με τίποτα διαβάστε του μια ιστορία, βάλτε του απαλή μουσική και ένα φωτάκι για να βλέπει.

Θυμήστε του πως είναι απλά ένα όνειρο και πως δεν πρόκειται να συμβεί στην πραγματικότητα αλλά μην περιμένετε να το καταλάβει με την πρώτη φορά.Ειδικά στην ηλικία των 3 και 4 τους  είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν την διαφορά ανάμεσα  στην πραγματικότητα και τα όνειρα.

Δώστε στο παιδί σας το θάρρος να ελέγχει τα όνειρά του.Πείτε του πως μπορεί από μόνο του να είναι αρχηγός των ονείρων του καθώς μπορεί να τα κάνει να τελειώνουν πάντα χαρούμενα όπως στα παραμύθια.Έτσι θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, θάρρος, κουράγιο και θα αποβάλλει τους φόβους του.

πηγή : babyradio.gr– Κατερίνα Π.