Πώς να απαλλαγείτε από ψείρες και κόνιδες με φυσικό τρόπο

Οι ψείρες είναι μια μάστιγα για το κεφάλι των παιδιών και για την ανησυχία της μητέρας. Είναι πολύ πιθανό τα παιδιά σας να κολλήσουν φθειρίαση (η επιστημονική ονομασία) όταν πηγαίνουν στο σχολείο, στο φροντιστήριο ή ακόμα και στο πάρκο. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσετε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από κόνιδες και ψείρες

Φυσικές εναλλακτικές θεραπείες

Αν πάτε στο φαρμακείο, ακόμα και σε πολυκατάστημα, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα για την απομάκρυνση ψειρών και κόνιδων. Όμως δεν μπορείτε ποτέ να είσαστε 100% σίγουροι ότι αυτά τα προϊόντα  έχουν συστατικά που είναι αβλαβή για τα παιδιά σας, ειδικά αν είναι πολύ  μικρά.

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί ή εμφανίζουν εξανθήματα με την χρήση αυτών των προϊόντων, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ δυνατά για το τριχωτό της κεφαλής. Και δεν είναι πάντα αποτελεσματικά καθώς, όταν σταματάτε την χρήση τους, οι ψείρες και οι κόνιδες (τα αβγά) επανέρχονται.

Για αυτό το λόγο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε θεραπείες, τις ίδιες θεραπείες που χρησιμοποιούσαν οι γονείς και οι γιαγιάδες σας, για να αντιμετωπίσουν ένα παράσιτο, το οποίο, όχι μόνο τρέφεται από το αίμα μας, αλλά προκαλεί φαγούρα και δυσφορία.

Σπιτικές θεραπείες για τις ψείρες

Παραδοσιακές θεραπείες είναι άκρως αποτελεσματικές, ώστε να εξαλείψετε σε λίγες μέρες τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών σας ή το δικό σας.  Αυτές είναι οι πιο γνωστές φυσικές θεραπείες για τις ψείρες:

Απόσταγμα λεβάντας : εφαρμόστε το κατευθείαν στις ρίζες των μαλλιών και μετά κάντε ένα ντουζ, όχι όμως όταν τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με υγιεινά προϊόντα. Αυτό που χρειάζεστε είναι λίγες μόνο σταγόνες και θα βοηθήσει πολύ. Προσοχή μόνο, γιατί πολλές φορές τα μείγματα που πωλούνται δεν είναι αποτελεσματικά. Χρειάζεται να είναι καθαρό απόσταγμα λεβάντας. Απλώστε το στις ρίζες και κάντε μασάζ στο κεφάλι. Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια.

 

 

 πηγή : meygeia.gr