TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Πώς θα ξαναζεστάνετε με ασφάλεια το φαγητό που περίσσεψε

Μαΐ 15, 2016
in Tips
Πώς θα ξαναζεστάνετε με ασφάλεια το φαγητό που περίσσεψε
Share on FacebookShare on Twitter

Συμβαίνει αρκετά συχνά να μένει φαγητό είτε από το τελευταίο γεύμα που μαγειρέψαμε είτε από το φαγητό που παραγγείλαμε απ’ έξω, το οποίο θέλουμε να απολαύσουμε αργότερα μέσα στην ημέρα ή την επόμενη ημέρα.

Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το φαγητό είναι ασφαλές προς κατανάλωση ώστε να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση;

AdTech Ad

Την απάντηση δίνουν οι ειδικοί του Brit Lab.

Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA), δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε ένα μαγειρεμένο γεύμα πάνω από μία φορά. Στην πραγματικότητα, εάν ζεστάνουμε το γεύμα αρκετά καλά κάθε φορά, θα εξοντωθούν οι πιθανώς επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, ωστόσο αν ζεσταίνουμε ξανά και ξανά το ίδιο φαγητό καταλήγει να χάσει εντελώς τη γεύση του.

Μια καλή θερμοκρασία για να εξασφαλίσετε ότι το φαγητό έχει ζεσταθεί καλά στο φούρνο μικροκυμάτων είναι οι 82 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να ελέγξετε ότι το φαγητό έχει ζεσταθεί καλά ακόμη και στο κέντρο του –όπου είναι συνήθως πιο παγωμένο αν το έχετε βάλει στο ψυγείο– χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κουζίνας.

Όταν ζεσταίνετε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά να βγάλετε στα μισά της διαδικασίας το πιάτο από το φούρνο, να το ανακατέψετε καλά και να συνεχίσετε το ζέσταμα.

Ένα φαγητό που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι ασφαλές όσο καλά κι αν το ζεστάνουμε είναι το ρύζι. Το ρύζι μπορεί να μολυνθεί από το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο παράγει τοξίνες που προκαλούν διάρροια και εμετό. Οι τοξίνες αυτές είναι αρκετά ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη κι αν έχουν εξοντωθεί τα βακτήρια που τις παράγουν. Η μόνη ασφαλής στρατηγική που μπορούμε να ακολουθήσουμε με το ρύζι είναι να το βάλουμε στο ψυγείο μόνο όταν έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει κρυώσει τελείως και να το ξαναζεστάνουμε μόνο μία φορά.

Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/343190-pos-tha-ksanazestanete-me-asfaleia-to-fagito-pou-perissepse#ixzz48hkEBwOb

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Ένα χωριό χτισμένο από… πλαστικά μπουκάλια

Ένα χωριό χτισμένο από... πλαστικά μπουκάλια

H δημόσια υπηρεσία

H δημόσια υπηρεσία

«Θεός και Κεφάλαιο. Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας»: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Λάμπου

«Θεός και Κεφάλαιο. Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας»: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Λάμπου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd