TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Πώς θα καταλάβετε αν το ελαιόλαδο είναι φρέσκο

Ιούλ 22, 2016
in Tips
Πώς θα καταλάβετε αν το ελαιόλαδο είναι φρέσκο
Share on FacebookShare on Twitter

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει υπέροχη γεύση και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Παράγεται από άγουρες ελιές, οι οποίες του προσδίδουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει ποιοτικά από άλλα είδη ελαιόλαδου.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που αγοράσατε ανταποκρίνεται πράγματι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του «τίτλου» του;

bigstock Jug with extra virgin olive oi 117657134

Αρχικά, παρατηρήστε το χρώμα του. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει πρασινωπό χρώμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη. Αντίθετα, οι ποικιλίες ελαιόλαδου που παράγονται από ώριμες ελιές έχουν χρυσαφένιο χρώμα.

Όσον αφορά το άρωμά του, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θυμίζει το φρεσκοκομμένο χορτάρι, ενώ άλλα είδη ελαιόλαδου έχουν συνήθως πιο ήπιο άρωμα, που συχνά θυμίζει το πράσινο μήλο ή το αμύγδαλο.

Τελευταίο και σημαντικότερο, η γεύση. Ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας έχει έντονη, φρουτώδη γεύση. Δοκιμάστε το ελαιόλαδο σκέτο για να αισθανθείτε τη γεύση του σε όλο της το «μεγαλείο». Θα πρέπει να σας κάψει ελαφρώς στο λαιμό όπως το πιπέρι. Το ελαφρύ κάψιμο οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του ελαιόλαδου σε μια ευεργετική πολυφαινόλη, την ελαιοκανθάλη.

Εάν το ελαιόλαδο είναι «θαμπό» και έχει πικρή ή μεταλλική γεύση, τότε δεν είναι έξτρα παρθένο ή απλώς έχει παλιώσει. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του ελαιόλαδου ώστε να δείτε εάν αναφέρεται η ημερομηνία παραγωγής και καταναλώστε το προϊόν σε διάστημα ενός έτους. Εάν δεν αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής, προσπαθήστε τουλάχιστον να τηρήσετε την ένδειξη «ανάλωση έως» (συνήθως 1,5 με 2 χρόνια μετά την ημερομηνία παραγωγής). Να αποθηκεύετε πάντα το ελαιόλαδο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Πηγή: eatclean.com

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Υπέροχες εικόνες τραβηγμένες από  iPhone

Υπέροχες εικόνες τραβηγμένες από iPhone

Η 19χρονη με τη σπάνια πάθηση που ζει μέσα σε μια πλαστική λεκάνη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η 19χρονη με τη σπάνια πάθηση που ζει μέσα σε μια πλαστική λεκάνη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες]  Πηγή: Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες]

Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες] Πηγή: Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες]

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd