TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home ό,τι να ναι

Πότε πρέπει να πετάμε το φαγητό;

Δεκ 24, 2015
in ό,τι να ναι
Πότε πρέπει να πετάμε το φαγητό;
Share on FacebookShare on Twitter

Έχουν όλοι βρεθεί σε αυτή τη θέση: Στέκεστε μπροστά από το ψυγείο κρατώντας ένα τάπερ με το φαγητό που περίσσεψε και αναρωτιέστε: πόσο καιρό άραγε ήταν μέσα στο ψυγείο; Είναι καλό ακόμη;

Στη συνέχεια καλείστε να πάρετε μια απόφαση: να το πετάξετε παρόλο που είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά ή να το φάτε κάνοντας πρώτα μια προσευχή; Πώς θα ξέρετε λοιπόν πότε ένα φαγητό είναι ασφαλές για κατανάλωση;

Ανεξάρτητα από το είδος του φαγητού που αφήνετε στο ψυγείο σας, είναι ασφαλές να το συντηρείτε στο ψυγείο, μόνο για τέσσερις ημέρες. «Αρέσει σε όλους μας να βάζουμε φαγητό στα τάπερ στο ψυγείο, σαν να τους δίνουμε μια παράταση ζωής», λέει η Jennifer McEntire, Ph.D., αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Τροφίμων στις ΗΠΑ, «αλλά ουσιαστικά απλά επιβραδύνεται η ανάπτυξη των μικροοργανισμών στο φαγητό σας», προσθέτει η ίδια.

Έτσι, αν υποθέσουμε ότι το ψυγείο σας έχει τη σωστή θερμοκρασία (2 – 5 βαθμούς Κελσίου)η McEntire, υπογραμμίζει ότι εντός τεσσάρων ημερών το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί. Αν όμως μαγειρεύετε το φαγητό μιας ολόκληρης εβδομάδας, τότε βάλτε στην κατάψυξη τα γεύματα του δεύτερου μισού της εβδομάδας και ξεπαγώστε τα, μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.

Ακολουθήστε και τις παρακάτω συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τους κανόνες υγιεινής.

Μην αφήνετε τα φαγητά στον πάγκο της κουζίνας

Μόλις μαγειρέψατε μια τεράστια κατσαρόλα σούπας, γι’ αυτό χρειάζεστε αρκετό χρόνο για να κρυώσει ώστε μετά να την βάλετε στο ψυγείο, έτσι δεν είναι; Όχι.

Αν το φαγητό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, είναι αρκετά ευαίσθητο σε βακτήρια που δεν πρέπει να φάτε. Μοιράστε την σούπα ή οτιδήποτε έχετε μαγειρέψει σε διάφορα ταπεράκια και βάλτε την στο ψυγείο, ακόμη κι να είναι ζεστή.

Αυτό ισχύει και για το μεσημεριανό που παίρνετε στην δουλειά. Ακόμη κι αν το σφραγίζεται σε πολύ καλής ποιότητας τάπερ, αφήνοντας το εκτός ψυγείου, δεν είναι υγιεινό.

Το μέγεθος μετράει (και το μικρό είναι καλύτερο)

Η McEntire συνιστά τη χρήση μικρών δοχείων αποθήκευσης. Όσο πιο μικρό είναι το τάπερ, τόσο πιο γρήγορα κρυώνει το φαγητό. Προτιμήστε λοιπόν τα μικρά και πρακτικά ταπεράκια.

Μην χρησιμοποιείτε εμπόρευματοκιβώτια

Είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε εκείνο το κεσεδάκι με το γιαούρτι που πήρατε από το σουπερμάρκετ για να βάλετε τα περισσεύματα του φαγητού, αλλά αυτού του είδους τα δοχεία δεν διατηρούν τα φαγητά το ίδιο καλά με τα γυάλινα ή τα πλαστικά που προορίζονται για αυτή τη δουλειά.

Αν πρόκειται να ξαναζεστάνετε το φαγητό, δυναμώστε τη θερμοκρασία

Όταν χρειαστεί να ζεστάνετε και πάλι το φαγητό σας, θα πρέπει η θερμοκρασία να ξεπερνά τους 70 βαθμούς Κελσίου, ώστε να είστε βέβαιοι ότι οι μικροοργανισμοί που πιθανόν αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια συντήρησής του, έχουν καταστραφεί

Αν πρόκειται να καταναλώσετε μια μικρή ποσότητα, μην το ζεστάνετε όλο, αλλά μόνο τη μερίδα που θέλετε. Αυτό επειδή το ξεπάγωμα και το ξαναζέσταμα του φαγητού είναι ασφαλές να γίνεται μόνο μία φορά.

Σε κάθε περίπτωση τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν κίνδυνο από βακτήρια στα τρόφιμα, γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας των τροφίμων κατά το μαγείρεμα μέχρι και τη συντήρηση.

πηγή : babyradio.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Επιτρέπεται να προσπεράσω περιπολικό στον δρόμο; -Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί
Ελλάδα

Επιτρέπεται να προσπεράσω περιπολικό στον δρόμο; -Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί

Απρ 22, 2025
Πώς να απαλλαγείτε από την σκόνη μια για πάντα: Οι 3 απλοί τρόποι
Tips

Πώς να απαλλαγείτε από την σκόνη μια για πάντα: Οι 3 απλοί τρόποι

Φεβ 1, 2025
Δεν είναι σαπούνι ή απορρυπαντικό: αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τα πιάτα
Tips

Δεν είναι σαπούνι ή απορρυπαντικό: αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τα πιάτα

Ιαν 31, 2025
Γιατί πρέπει να βάζετε ξύδι και ζάχαρη στο πλυντήριο όταν πλένετε τα τζιν σας
Tips

Γιατί πρέπει να βάζετε ξύδι και ζάχαρη στο πλυντήριο όταν πλένετε τα τζιν σας

Ιαν 26, 2025
Πλυντήριο ρούχων: Μην κάνετε το λάθος και πλένετε στους 40° – Ποιο είναι το τέλειο πλύσιμο
Tips

Πλυντήριο ρούχων: Μην κάνετε το λάθος και πλένετε στους 40° – Ποιο είναι το τέλειο πλύσιμο

Ιαν 24, 2025
Ούτε 19 ούτε 21 βαθμούς Κελσίου: Αυτή είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το σπίτι σας το χειμώνα
Tips

Ούτε 19 ούτε 21 βαθμούς Κελσίου: Αυτή είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το σπίτι σας το χειμώνα

Ιαν 15, 2025
Next Post
Επίδομα μέχρι 600 ευρώ δίνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Επίδομα μέχρι 600 ευρώ δίνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

8 τρόποι να ζεσταθείτε χωρίς να ανάψετε το καλοριφέρ

8 τρόποι να ζεσταθείτε χωρίς να ανάψετε το καλοριφέρ

Γαστρεντερίτιδα: Η ίωση που «θερίζει» στα νηπιαγωγεία

Γαστρεντερίτιδα: Η ίωση που «θερίζει» στα νηπιαγωγεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd