Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν βλήματα όλμων της κατοχής στο Αχλαδοχώρι Φαρκαδόνας

Δύο βλήματα όλμων της κατοχικής περιόδου εξουδετερώθηκαν στο Αχλαδοχώρι της Φαρκαδόνας. 

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρμόδιων Αρχών μετά την παρουσίαση του χθεσινού ρεπορτάζ που αναρτήθηκε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα  της «Κρήνη Live» για τον εντοπισμό πολεμικών υλικών από την κατοχική περίοδο στο δημοτικό διαμέρισμα Αχλαδοχωρίου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Τα δυο βλήματα όλμων 40 εκατοστών εντοπίστηκαν από κατοίκους του χωριού λίγα μόλις μακριά από την κατοικημένη περιοχή, θορυβώντας τους κατοίκους για πρόκληση ατυχήματος μιας και από το σημείο διέρχονται βοσκοί αλλά και περιπατητές.

Μετά την παρουσίαση του αποκλειστικού ρεπορτάζ την χθεσινή ημέρα, σήμερα το πρωί στο σημείο που εντοπίστηκαν τα δυο βλήματα όλμων κατέφτασαν άμεσα υπάλληλοι του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας για την εξέταση του χώρου.

Λίγο αργότερα ειδοποιούνταν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για την εξουδετέρωση των κατοχικών, πολεμικών υλικών.

Στις 3 το μεσημέρι στο σημείο ειδοποιήθηκαν παράλληλα και κατέφτασαν άμεσα υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας,  του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και δυο πυροτεχνουργοί της 361 ΠΑΠ του Σικουρίου Λάρισας.

Στις 4 περίπου το μεσημέρι οι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενες εκρήξεις εξουδετερώνοντας το ένα βλήμα καθώς το δεύτερο ήταν εξουδετερωμένο από την κατοχική εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη επέμβαση αναπτύχθηκε, όπως αποκλειστικά και πάλι κατέγραψε το «Κρήνη Live» προ δυο ημερών στην περιοχή του Γριζάνου όπου είχε εντοπιστεί ανάλογο βλήμα όλμου το οποίο εξουδετερώθηκε με επιτυχία.

πηγή: krinitrikalon.gr