Πυρκαγιά σε εστιατόριο (AKROPOLIS) Τρικαλινού στην Αυστρία

 

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Ελληνικό εστιατόριο Akropolis του Σωτήρη Μανάφα στην αυστριακή πόλη Baden.

Το περιστατικό συνέβη στις 4:30 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης με 50 Πυροσβέστες και 2 οχήματα να ρίχνονται στην μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο πριν αυτή επεκταθεί στους πάνω ορόφους της πολυκατοικίας.

«Μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε ευτυχώς έγκαιρα και γρήγορα την εξέλιξη της πυρκαγιάς» δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων Martin Geiger της περιοχής Baden-Weikersdorf. «Οι περισσότεροι κάτοικοι της οικοδομής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν για λίγο τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας, όπως επίσης πρέπει αναφερθεί ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματίας λόγω της άμεσης επέμβασης 50 ανδρών της πυροσβεστικής».

Σύμφωνα με τον ειδικό της αστυνομίας που έκανε την αυτοψία στο χώρο το πρωί της επόμενης μέρας, κατά πάσα πιθανότητα η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, ήταν κάποιο ελάττωμα που πιθανών να παρουσιάστηκε στην ταμειακή μηχανή του εστιατορίου.

Η έκβαση του περιστατικού θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη ,σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά ευτυχώς λόγω της γρήγορης πυροσβεστικής επέμβασης η ζημιά δεν επεκτάθηκε περισσότερo.

Σε δηλώσεις του στην αυστριακή ιστοσελίδα noen.at o ιδιοκτήτης του εστιατορίου κ. Σωτήριος Μανάφας με καταγωγή από το Πετρωτό είπε τα εξής: «Η σύζυγος μου έφυγε από το εστιατόριο γύρω στις 1 το βράδυ. Γύρω στις 4.20 τα ξημερώματα τοπική ώρα κάποιος περίοικος αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και ενημέρωσε εγκαίρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρ’ όλη την σοβαρότητα της κατάστασης, είμαι χαρούμενος που δεν συνέβη τίποτα κακό σε κανέναν κάτοικο και η ζημιά είναι αντιμετωπίσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανάφας.

Το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό για τρεις εβδομάδες περίπου.

Μετάφραση: Παναγιώτα Ντίνου

Πηγή: noen.at, oichalianews.gr