Πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα: Τι να προσέξετε

Αυτό είναι το πρώτο σας καλοκαίρι με το μωρό σας και εσείς, μαμάδες, πρέπει να είστε έτοιμες γι αυτή την εμπειρία!

O ήλιος καίει ήδη, και εσείς χρειάζεται να φροντίσετε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσετε το μικρούλι σας από ανεπιθύμητες ηλιάσεις, εγκαύματα κλπ.

Πρώτα από όλα όμως θυμηθείτε να φορτίσετε κινητό ή κάμερα για να απαθανατίσετε το πρώτο «μπλουμ» στα θαλασσινά νερά της παραλίας που θα επιλέξετε και τις πρωτόγνωρες γκριμάτσες που θα φέρει η ολοκαίνουργια αυτή εμπειρία για το μικρό σας!

Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας, δώστε βάση στα παρακάτω tips:

Πρώτα από όλα, ρωτήστε τον παιδίατρο σας, ανάλογα με τη φάση της διατροφής στην οποία βρίσκεστε (ποσότητα, ποιότητα, χρόνος ανάμεσα σε γεύματα) πόσες ώρες πριν, πρέπει να μην έχει φάει το μωρό πριν μπει στη θάλασσα.
Επιλέξτε μια παραλία που δεν την επισκέπτεται πολύς κόσμος και πηγαίνετε μέχρι πριν τις 11 ή το απόγευμα. Αποφύγετε να πηγαίνετε τις ώρες αυξημένης ζέστης,με τα μικρά σας στην παραλία, ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον αν είναι και το πρώτο του μπάνιο.
Από το σπίτι, πριν ξεκινήσετε, βάλτε την πρώτη δόση αντηλιακού, του οποίου μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης!
*ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Αν το μωρό είναι μικρότερο από 6 μηνών, για τη χρήση αντηλιακού θα πρέπει να ρωτήσουμε τον παιδίατρο γιατί το δέρμα του μωρού είναι ακόμα πιο ευαίσθητο.

Καπέλο, καπέλο, καπέλο. Και στη σκιά και στον ήλιο και στη θάλασσα, μην το ξεχνάτε και μη του κάνετε τη χάρη να μη το φοράτε ακόμη κι αν το ίδιο το παιδί δυσανασχετεί όταν το φορά.
Προτιμήστε τα ολόσωμα μαγιό που προστατεύουν από τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο από το βρεφικό δερματάκι.
Μπείτε στη θάλασσα έχοντας το μωράκι σας αγκαλιά και κρατήστε το μέσα στο νερό μέχρι τους ώμους για να μην κρυώνει!
Βγείτε μετά από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Για αρχή, δε χρειάζεται περισσότερο.
Αν συνεχίσετε να είστε στην παραλία, βάλτε του στεγνό μαγιό και ξανά αλείψτε το με αντηλιακό. Αλλιώς, ξεπλύνετε το καλά, σκουπίστε το και ντύστε το με στεγνά ρουχαλάκια.

Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ υπεύθυνοι όσον αφορά την έκθεση του μωρού στον ήλιο και να μην χαλαρώνουμε ούτε μετά από τα πρώτα μπάνια. Μην ξεχνάτε πως σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που απορροφάται από ένα παιδί κάτω των 6 ετών είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που απορροφάται από έναν ενήλικο.

Καλά μπάνια!

Πηγή: http://www.mothersblog.gr/eimai-mama/item/36768-proto-banio-tou-moroy-sti-thalassa-ti-na-proseksete#ixzz4E1LbORbS