Πρώτη φορά μαμά; Πώς θα προετοιμαστείς ψυχολογικά για αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου

Οι φίλοι σου σε ρωτάνε: «Είσαι έτοιμη να γίνεις μανούλα;» Και αναρωτιέσαι: Μπορούμε ποτέ να είμαστε εντελώς έτοιμοι για κάτι σοβαρό και ικανό να μας αλλάξει τη ζωή; Έχεις δίκιο. Νομίζουμε ότι έχουμε προετοιμαστεί για ένα θάνατο ή μια γέννηση ή μια αλλαγή χώρας, αλλά ποτέ στην ουσία δεν καταφέρνουμε να εκπαιδεύσουμε στο 100% τον εαυτό μας για να το δεχτεί. Είναι σημαντικό να κάνουμε, όμως, ό,τι μπορούμε καλύτερο για να ετοιμάσουμε το έδαφος και τη ψυχή μας για τη μεγάλη αλλαγή, ώστε όταν έρθει να μην εκλαγπούμε από τις επιδράσεις που θα προκαλέσει στη ζωή μας. Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις τώρα που περιμένεις να γίνεις μανούλα. Πώς θα τα καταφέρεις;

Αρχικά, έχοντας όσο το δυνατόν περισσότερη επίγνωση για αυτό που θα συμβεί. Το να είσαι προετοιμασμένη για αυτά που θα γίνουν και αυτά που θα αλλάξουν είνα ένα σπουδαίο βήμα. Αν περιμένεις ότι μετά τη γέννα θα μπορείς να βγαίνεις κάθε βράδυ ή να ταξιδεύεις με τον άντρα σου όποτε θέλετε, τότε δεν είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη. Είναι καλό, λοιπόν, να βάλεις στο τραπέζι αυτά τα ζητήματα και να τα επεξεργαστείς, για να έχεις κάνει την κατάλληλη προεργασία.

Μην επηρεάζεσαι από άλλους. Κάθε γυναίκα, κάθε εγκυμοσύνη, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Μην πέσεις στην παγίδα και απογοητευτείς βλέποντας πόσο δύσκολα περνάει μια φίλη σου. Σίγουρα η μητρότητα είναι μια πολύ απαιτητική αποστολή, αλλά η κάθε γυναίκα τη βιώνει διαφορετικά. Προσπάθησε να επωφελείσαι από τις εμπειρίες και τις συμβουλές των φίλων σου, αλλά θυμήσου ότι το δικό σου παιδί και το δικό σου σπίτι θα έχει τις δικές του απαιτήσεις, οπότε φύλαξε ενέργεια για αυτά.

Το άγχος δεν είναι φίλος. Αν κάτι πρέπει να κάνεις περισσότερο από όλα, είναι να αποβάλλεις το έντονο άγχος. Σαφώς έχεις αγωνίες και σε προβληματίζουν κάποια πράγματα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που διαφέρει από μια στρεσαρισμένη καθημερινότητα. Δεν ξεκινάς καλά αν έχεις πνιγεί στις αγχώδεις σκέψεις σου.

Τέλος, δεν είσαι μόνη σου. Μπορεί να νιώθεις μόνη σου γιατί εσύ πονάς, εσύ κουράζεσαι, εσύ κουβαλάς, όμως η φύση έχει αποφασίσει πως πρέπει εσύ να τα κάνεις όλα αυτά και ο άντρας να είναι συνοδοιπόρος. Δώσε του, λοιπόν, την ευκαιρία να το ζήσει μαζί σου και να το μοιραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι περισσότερο έτοιμη να γίνεις μανούλα και να μεγαλώσεις ένα παιδί, γιατί από την αρχή θα έχεις αφήσει το σύντροφό σου να πάρει τον καθοριστικότατο ρόλο του σε αυτό.

πηγή :babyradio.gr