Πρωτότυπη τούρτα…υπερπαραγωγή

Κέικ για τούρτες αντί για παντεσπανι.Υλικα.1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου,2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά μόνο τους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μονό του 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου 2κ.γ.ενχυλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1.Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180oc 2.Βουτυρονουμε 3 ταψάκια των 20εκ. 3.Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει 4.Προσθετουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 7λεπτα 5.Προσθετουμε τα αυγά ένα, ένα κάθε φορά. Χτυπάμε καλά κάθε φορά που προσθέτουμε ένα αυγό, ώστε αυτό να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά 6.Προσθετουμε στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα(εναλλάξ),αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι 7.Προσθετουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε 8.Διαιρουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη στα 3 ταψιά 9.Ψηνουμε για 25-30λεπτα η μέχρι να γίνει 10.Αφηνουμε στα ταψιά να κρυώσουν για 5-10λεπτα 11.Βγαζουμε το κέικ από τα ταψιά και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν όχι εντελώς για περίπου 20-30λεπτα 12.Οσο είναι ακόμα λίγο ζεστά τα βάζουμε σε πολυμπάγκ η πλαστική μεμβράνη το κάθε κέικ χωριστά. Με αυτό τον τρόπο διατηρούν την υγρασία τους. 13.Αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς επάνω σε σχάρα(ενώ είναι μέσα στο πολυμπαγκ) 14.Για τη συναρμολόγηση της τούρτας ξετυλίγουμε το πρώτο κέικ και χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε την κορυφή του ώστε να γίνει επίπεδο 15.Τοποθετουμε το κέικ επάνω σε βάση πιατέλα 16.Προερετικα για να δώσουμε περισσότερη υγρασία στο κέικ με ένα ξύλινο καλαμάκι κάνουμε αρκετές τρύπες στο κέικ. Στη συνέχεια ψεκάζουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει αρκετές φορές ώστε να δώσουμε μια μικρή υγρασία. Προσοχή στο σημείο αυτό, μην προσθέσετε πάρα πολύ σιρόπι 17.Προσθετετε μια στρώση επικάλυψης και επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα άλλα επίπεδα της τούρτας 18.Τελειωνετε καλύπτοντας με επικάλυψη και τα πλαϊνά της τούρτας.

Για το σιρόπι:

Σε κατσαρολακι βάζουμε 1 κούπα ζάχαρη και 2 κούπες νερό. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει βράζουμε για περίπου 3λεπτα.Αφου το αφήσουμε να κρυώσει ρίχνουμε το υγρό σε μπουκάλι με ψεκαστήρα.

Κρέμα βουτύρου στο χέρι:

Κρέμα βουτύρου εύκολη και γρήγορη και πρακτική την φτιάχνουμε στο χέρι. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να επικαλύψουμε την τούρτα μας ή διάφορα γλυκά. Υλικα:120γρ. βούτυρο 280γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

1.Εχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2.Βαζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με την άχνη και ανακατεύουμε με μια κουταλιά μέχρι να γίνει το μίγμα μας ένα 3.Θα χρειαστεί περίπου 5λεπτα καλό ανακάτεμα μέχρι να γίνει κρέμα. Μυστικά: Η βουτυροκρεμα αυτή μπορεί να χρωματιστεί.

Για κρέμα σοκολάτας η και βανίλιας χρησιμοποίησα και της Γιώτης εύκολο και γρήγορο

Το μαγικό γλασσο:

Το εύκολο γλασσο για τούρτες και μπισκοτάκια με φοβερή γεύση marshwallows

Υλικά:

1 Πακέτο marshwallows 250-300γρ.(Καλύτερα άσπρα) 2 κουταλιές της σούπας νερό, βούτυρο ζαχαροπλαστικής ζάχαρη αχνή όσο πάρει, χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Εκτέλεση:

1Βαζουμε τα marshwallows σε γυάλινο μπολ μαζί με το νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2λεπτα 2.Παρατηρουμε ότι τα marshwallows ”ξεφουσκώνουν” 3.Ενδιαμεσα παρακολουθούμε την διαδικασία και σταματάμε την λειτουργία του φούρνου για να ανακατέψουμε το μίγμα και να γίνει ομοιόμορφο. Επειδή εξαρτάται από το φούρνο ίσως χρειαστεί παραπάνω χρόνος από 2λεπτα 4.Αφου λοιπόν ρευστοποιηθούν τα marshwallows βγάζουμε το μπολ από το φούρνο προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη αχνή μέσα στο μπολ ανακατεύοντας 5.Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας, αδειάζουμε το μείγμα μας πάνω στην επιφάνεια με τη βοήθεια της σπάτουλας. Προσοχή δεν βάζουμε μέσα τα χέρια μας μπορεί να καίει, αφού βεβαιωθούμε ότι δεν καίει αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας όση ζάχαρη αχνή χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη 6.Πλεον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε σε φύλλο και να καλύψουμε την τούρτα μας η τα μπισκοτάκια μας.

Τη συνταγή μας έστειλε ο Δημήτρης Σαργιώτης τον οποίο βοήθησε στην εκτέλεση η καλή του φίλη Βάσω Σιώμου.