Προφιτερόλ στο τσακ-μπαμ της Σόφης

Θέλουμε άμεσα προφιτερόλ, αλλά δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε μόνοι μας όλα τα υλικά που απαιτούνται??? Σας έχω τη λύση!!! ”ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΤΟ…”ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ”!!!

 Υλικά :

3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή σοκολάτα

1 φάκελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέιγ (170 γρ.)

750 γρ. κρύο γάλα

1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

125 γρ. σοκολατα μαύρη

125 γρ. σοκολάτα γάλακτος

150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες

1 κ.σ μαργαρίνη

1 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιραζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια).

-Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γρ.κρύο γάλα (οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα).

-Χτυπάω χωριστά τη σαντιγί.

-Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα χτυπώντας καλά.

-Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια (Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια).

-Σ’ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος.

-Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω.

-Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγι θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί.  Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς. Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω απο βραδύς όταν το χρειαστώ. Δείτε τις φωτό:

”Την ιδέα για να χρησιμοποιήσω έτοιμα κρουασανάκια,την πήρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου” που χρησιμοποίησε καραμελωμένα κρουασανάκια σε δική της συνταγή.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της “Οι Λιχουδιές της Σόφης”