Θέλουμε άμεσα προφιτερόλ, αλλά δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε μόνοι μας όλα τα υλικά που απαιτούνται??? Σας έχω τη λύση!!! ”ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΤΟ…”ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ”!!!
Υλικά :
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή σοκολάτα
1 φάκελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέιγ (170 γρ.)
750 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ. σοκολατα μαύρη
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιραζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια).
-Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γρ.κρύο γάλα (οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα).
-Χτυπάω χωριστά τη σαντιγί.
-Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα χτυπώντας καλά.
-Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια (Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια).
-Σ’ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος.
-Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω.
-Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγι θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί. Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς. Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω απο βραδύς όταν το χρειαστώ. Δείτε τις φωτό:
”Την ιδέα για να χρησιμοποιήσω έτοιμα κρουασανάκια,την πήρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου” που χρησιμοποίησε καραμελωμένα κρουασανάκια σε δική της συνταγή.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.
Τις συνταγές της φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
|