Προσοχή! Γιατί πρέπει να πλένουμε συχνά τα σφουγγάρια της κουζίνας, τις βούρτσες μαλλιών και τα πινέλα μακιγιάζ;

Είναι κάποια αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε και να τα απολυμάνουμε γιατί θεωρούμε ότι δεν λερώνουν τόσο εύκολα. Ποια  είναι αυτά τα αντικείμενα λοιπόν και πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζουμε;

Σφουγγάρια κουζίνας

Το ότι είναι για καθαριότητα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καθαρίσουμε. Το ξέρατε πως τα σφουγγάρια κουζίνα περιέχουν βακτήρια όπως E.coli, σαλμονέλα και μούχλα; Πρέπει λοιπόν να τα καθαρίζουμε καθημερινά με καυτό νερό με σαπούνι και μετά να το βάζουμε να στεγνώσει στα μικροκύματα για 2 λεπτά.

Δεν έχετε μικροκύματα;Αφήστε το να στεγνώσει στην πιατοθήκη  πάνω σε μια πετσέτα. Εννοείται μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε τα σφουγγάρια σας τουλάχιστον ανά δυο με τρεις εβδομάδες ή νωρίτερα αν παρατηρήσετε πως έχει φθαρεί.

Πινέλα μακιγιάζ. 

Τα πινέλα μακιγιάζ είναι εστία μικροβίων και καλό θα ήταν να τα καθαρίζετε ανά 1 εβδομάδα. Για να τα διατηρήσετε καθαρά χρησιμοποιήστε παιδικό σαμπουάν και ζεστό νερό, ξεπλύνετέ τα μέχρι να φύγει τα χρώμα και κρεμάστε τα ανάποδα όλο το βράδυ μέχρι να στεγνώσουν .

Βούρτσες μαλλιών.

Το πιο σημαντικό είναι να αφαιρείτε τις τρίχες από την βούρτσα αρκετές φορές την εβδομάδα.Βρέξτε την βούρτσα με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας το σαμπουάν σας τρίψτε την καλά αφήστε την να στεγνώσει όλο το βράδυ και αφήστε την να στεγνώσει σε μια πετσέτα.

πηγή : babyradio.gr