Προς αναζήτηση αντιδημάρχου Καθαριότητας ο Δήμος Φαρκαδονας

Ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ζαφείρης

Προς αναζήτηση αντιδημάρχου Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου βρίσκεται από σήμερα ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης. Ο δήμαρχος έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει προ τετραμήνου ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ζαφείρης . Ειδικότερα, στη σχετική απόφαση αναφέρεται:
Αποδεχόμαστε την από 04-11-2014 αίτηση αντικαταστάσεως – παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου του δημοτικού συμβούλου κου. Ευαγγέλου Ζαφείρη του Σωτηρίου.

Ιστορικό

Για την ιστορία ο κ. Ευάγγελος Ζαφείρης είχε καταθέσει στις 4 Νοεμβρίου του 2014 αίτηση προς το δήμαρχο Φαρκαδόνας μέσω της οποίας ζητούσε την αντικατάστασή του από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Καθαριότητας. Ο ίδιος τότε μιλούσε για αντικατάσταση κι όχι για παραίτηση. Αντικατάσταση από τα καθήκοντα της Καθαριότητας και του Πρασίνου ενώ ζητούσε να παραμείνει αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και θεματικός αντιδήμαρχος Οιχαλίας. Φυσικά στο Δήμο Φαρκαδόνας, όπως άλλωστε και σε κανένα Δήμο του νομού ή της χώρας δεν υπάρχει αντιδημαρχία Ηλεκτροφωτισμού και δεν προκειται να δημιουργηθεί. Τέσσερις μήνες αργότερα αυτή παρέμεινε στα συρτάρια του Δήμου και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας αποφάσισε να αποδεχτεί την αίτηση αντικαταστάσεως – παραιτήσεως του κ. Ζαφείρη.

Διαταραγμένες σχέσεις

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση αναμένονταν εδώ και καιρό. Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί, ενώ η διαφωνία τους είχε εκδηλωθεί ακόμη κι εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, με σημαντικότερη εκείνη της συζήτησης για την διοργάνωση της Ζωντανής Φάτνης τον περασμένο χειμώνα όπου ο αντιδήμαρχος είχε εκφράσει την διαφωνία του μαζί με την Ελένη Στεργίου – Μπότη για την διεξαγωγή της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.

Με πληροφορίες από το krinitrikalon.gr