Προς ίδρυση ο φορέας τουρισμού

Στη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα συντονίζει σε επίπεδο νομού, κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης και προβολής συμφώνησαν ο Δήμος Τρικκαίων με το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου και τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Καινοτομίας Χρυσόστομο Κυρίτση. Στο πλαίσιο των όσων αποφασίστηκαν σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς του τουρισμού (με αρχή από τους ξενοδόχους), προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο, τόσο των δράσεων, όσο και της λειτουργίας του φορέα τουρισμού.

Δενδρώδεις καλλιέργειες

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε με αφορμή την προώθηση από το Επιμελητήριο, των δυναμικών δενδρωδών καλλιεργειών, υπήρξε η δυνατότητα εγκατάστασης αυτών των καλλιεργειών στα όρια του Δήμου Τρικκαίων και διερευνήθηκαν οι περιοχές που είναι ικανές προς τούτο.

Άλλα θέματα

Η συζήτηση περιστράφηκε και σε άλλα θέματα όπως είναι η το ζήτημα της προώθησης του «Ασκληπιείου» στο Πρίνος, μέσω της κατάθεσης πρότασης σε δράση του Leader.