Πρασόρυζο με αυγά

Υλικά:

5-6 πράσα κομμένα σε ροδέλες

5 αυγα

5 κ.σ. κίτρινο ρύζι

1 μεγάλο  κρεμμύδι κομμένο

μαϊντανό

άνηθο

κρεμμυδάκια

3-4 φύλλα δυόσμο

2 καρότα σε ροδέλες

1 ποτήρι ντοματοπολτό

1 ποτηράκι του κρασιού

ελαιόλαδο

αλατι

πιπέρι

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες σε πολλούς αρέσουν να είναι χοντροκομμένα, όπως επίσης πολλοί βάζουν και λεμονάκι αλλά  ντομάτα με λεμόνι δεν ταιριάζει στην δική μου γεύση αυτά είναι γούστα… Ετοιμάζουμε όλα τα κηπευτικά μας και τα σοτάρουμε όλα μαζί, στην συνέχεια ριχνουμε σταδιακά λίγο λίγο νεράκι και τα βράζουμε προσθέτοντας την ντομάτα αλατι πιπέρι.  Όταν έχουν μαλακώσει τα πράσα και τα καρότα ριχνουμε και το ρύζι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά κουνώντας την κατσαρόλα μας μόλις είναι βρασμένο και το ρυζάκι μας σπάμε από πάνω τ’ αυγα ριχνουμε αλατοπιπεράκι και όπως είναι σε σιγανή φωτιά κουνάμε συχνά μέχρι να ψηθούν τα αυγουλάκια μας αν τα θέλετε πολύ σφιχτά με ένα κουταλάκι βοηθάτε τον κρόκο ρίχνοντας από πάνω ζουμάκι. Σβήνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να ξεκουραστεί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).