Πράσα με κεφτέδες

Υλικά:

  • 2 κιλά πράσα
  • 1 κιλό κιμά ( ανάμεικτο, μοσχάρι-χοιρινό, κατά προτίμηση)
  • 200 γρ. λάδι
  • 2 φλ. νερό
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (το 1/2 ψιλοκομμένο και το άλλο 1/2 χοντροκομμένο)
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού τραχανά
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Πώς το κάνουμε:

    Εκτέλεση :

    1. Ζυμώνετε τον κιμά με τον τραχανά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα αυγά, το δυόσμο και το κρεμμύδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και πλάθετε τους κεφτέδες.
    2. Πλένετε καλά τα πράσα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τα σοτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και στην συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπολτό, τα καρότα, τον χοντροκομμένο μαϊντανό, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι.
    3. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε και τους κεφτέδες.
    4. Τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 3 περίπου ώρες μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγη σαλτσούλα.
     Τη συνταγή μας την δάνεισε η Βιβή Μαργαρίτη