Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Σε μία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο προχώρησε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, έχοντας στο μυαλό τους πως τα Χριστούγεννα είναι κυρίως μέρες αγάπης, συγκέντρωσαν διάφορα είδη για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση και αδυνατούν να προμηθευτούν μόνοι τους ακόμη και τα βασικά.

Η ανταπόκριση στην προσπάθεια του σχολείου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και άλλα είδη, ήταν ικανοποιητική από τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες να φέρουν στο σχολείο τους  ό,τι μπορούσαν.

Φέτος, τα είδη που προσέφεραν εκπαιδευτικοί και παιδιά , προσφέρθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης – ενορία στην οποία ανήκει και το σχολείο –  για την Τράπεζα Αγάπης που λειτουργεί εκεί και την βοήθεια συμπολιτών μας.

Σημειώνεται πως στην ενορία της Παναγίας Φανερωμένης λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών και εθελοντριών Τράπεζα Αγάπης από την οποία συττίζονται καθημερινά περισσότεροι από σαράντα συμπολίτες μας. Ενόψει των Χριστουγέννων, από το Ναό Παναγίας Φανερωμένης παραδόθηκαν δεκάδες δέματα σε φτωχές οικογένειες.

Η παράδοση των δεμάτων που συγκεντρώθηκαν από το  5ο Δημοτικό Σχολείο έγινε σήμερα το πρωί. Αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του σχολείου μαζί με την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παρασκευή Λάππα και εκπαιδευτικούς  παρέδωσαν στον Ιερέα του Ναού π. Στέργιο Γιαννάκα τα δέματα που συγκεντρώθηκαν.

Με την πράξη τους αυτή τα παιδιά επιβεβαίωσαν το ανεπτυγμένο αίσθημα προσφοράς και σεβασμού προς το συνάνθρωπο και μας θύμισαν το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν ιδιαίτερα οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Δ.Γ.