TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πορτοκαλόπιτα

Νοέ 19, 2015
in Μαγειρική
Πορτοκαλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter
ΥΛΙΚΑ:

 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
3/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
1 baking powder
1 βανίλια ξύσμα από 4 πορτοκάλια (από το χοντρο του τρίφτη)
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/4 της κούπας σπορέλαιο
αμύγδαλο φιλέ
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε ροζέτες (προαιρετικά)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό
χυμό πορτοκάλι απο 1/2 πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από μισό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας ή 2 αστεροειδής γλυκάνισους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστα και τα τυλίγουμε σε ρολό.  Κόβουμε κομμάτια 1 εκ. περίπου, τα χωρίζουμε και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.  Τα βάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν τελείως και τα αναποδογυρίζουμε μια δυο φορές χωρίς να τα σπάσουμε για να στεγνώσουν καλά.  Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.  Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το βούτυρο, τα γιαούρτια, το ξύσμα και τέλος το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε και τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να “τραβήξουν” την κρέμα.  Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 25×30 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα ισιώνουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου εως ότου πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα. Εντωμεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά περίπου.  Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι Στολίζουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι. Σερβίρεται χλιαρό και μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια μπαλα παγωτό.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Ο καιρός την Πέμπτη (19/11) – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός την Πέμπτη (19/11) - Αναλυτική πρόγνωση

Σαν σήμερα το 1703 πέθανε στη φυλακή της Βαστίλης ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο

Σαν σήμερα το 1703 πέθανε στη φυλακή της Βαστίλης ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd