Ποντιακά ωτία

υλικά

10 αβγά

3 κεσεδάκια των 200 γρ. γιαούρτια

1 κεσεδάκι σπορέλαιο

3 κεσεδάκια ζάχαρη

μισό κουταλάκι αλατι

μισό κουταλάκι σόδα

1 φακελάκι μπεικιν

1 καπάκι του μπουκαλιού ούζο

ξύσμα πορτοκαλιού

αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας

σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση :

Βάζω όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τ’ ανακατεύω στο τέλος ρίχνω αλεύρι. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας. Τ’ αφήνουμε μια ωρίτσα να ξεκούραστη η ζύμη και μετά ανοίγουμε φύλλα Ένα εκατοστό περίπου πάχος κόβουμε κάθετες λωρίδες περίπου 6 εκατοστά και κόβουμε κάνουμε μικρούς ρόμβους στην μέση τραβάμε μια μαχαιριά και παίρνουμε την μια άκρη του ρόμβου και την βάζουμε στην τρύπα και την τραβάμε λιγάκι. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγη ώρα. Σερβίρονται με κανέλα και ζάχαρη η’ μέλι με κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).