Πολύχρωμη σαλάτα

Υλικά για την σαλάτα :

μαρούλι

κόκκινη γλυκιά πιπεριά

πράσινη γλυκιά πιπεριά

φρέσκο κρεμμύδι

μπαλσάμικο

αλάτι

ρίγανη

αγγουράκι

ντομάτα

Υλικά για το καλαθάκι

3 φέτες ψωμί του τοστ με την κόρα

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Διαλέγουμε ένα μεσαίου μεγέθους μπολάκι με ψηλά τοιχώματα. Το λαδώνουμε με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.  Βάζουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού, καλύπτοντας όλη την εσωτερική επιφάνεια, φτιάχνοντας ουσιαστικά, ένα καλαθάκι. Βάζουμε το μπολάκι μας στο φούρνο μικροκυμμάτων για 3-4 λεπτά, ώστε να ψηθεί και να αποτελέσει το σκεύος για το dressing της σαλάτας.  Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, αλάτι και ρίγανη.  Στη μέση τοποθετούμε το καλαθάκι και μέσα σε αυτό βάζουμε τη σάλτσα/dressing.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να την σερβίρουμε με  “μακαρονάδα με κοτόπουλο” (συνταγή που δημοσιεύθηκε στις 01-09-2015) .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.