TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Ποιος τρόπος μαγειρέματος ενισχύει τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών

Μαΐ 2, 2016
in Διατροφή
Ποιος τρόπος μαγειρέματος ενισχύει τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών
Share on FacebookShare on Twitter

Η μέθοδος μαγειρέματος που θα επιλέξουμε για τα λαχανικά μας επηρεάζει τη διατροφική τους αξία και συγκεκριμένα την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από Βραζιλιάνους ερευνητές εξέτασε πώς οι διάφοροι τρόποι μαγειρέματος επηρεάζουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών στα λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν από τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβήτη, την οστεοπόρωση και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

AdTech Ad

bigstock Fresh Vegetables On The Green 100161953

Οι περισσότερες μέθοδοι μαγειρέματος (π.χ. ψήσιμο, μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων) διασπούν τους ιστούς των λαχανικών, καταστρέφοντας μέρος των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Μάλιστα, με το βράσιμο χάνονται ακόμη περισσότερα αντιοξειδωτικά, αφού διαλύονται στο ζεστό νερό.

Κάθε λαχανικό «αντιδρά» διαφορετικά σε κάθε μέθοδο μαγειρέματος, όμως η ανάλυση των ερευνητών υπέδειξε ότι, σε γενικές γραμμές, με το βράσιμο μειώνεται κατά 38% η περιεκτικότητα των λαχανικών σε πολυφαινόλες, μια σημαντική ομάδα αντιοξειδωτικών.

Αντιθέτως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μαγείρεμα στον ατμό όχι απλώς διατηρεί αλλά ενισχύει την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες κατά 52%!

bigstock Freshly Steamed Green Broccoli 118504133

Το μαγείρεμα στον ατμό συνεπάγεται ότι η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πιο ήπια και παράλληλα το λαχανικό δεν έρχεται σε επαφή με το νερό ώστε τα συστατικά του να απελευθερωθούν εκεί. Η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αυξάνεται επειδή το μαγείρεμα στον ατμό επιτρέπει να απελευθερωθούν περισσότερες πολυφαινόλες από τους δεσμούς που σχηματίζουν, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τον οργανισμό.

Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/342893-poios-tropos-mageirematos-enisxyei-ta-antiokseidotika-ton-laxanikon#ixzz47VG9Y31m

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;
Διατροφή

3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;

Απρ 20, 2025
Πόσο παχαίνει η κάθε μπύρα: Θερμίδες ανά τύπο – Τι ισχύει αν δεν έχει αλκοόλ
Διατροφή

Πόσο παχαίνει η κάθε μπύρα: Θερμίδες ανά τύπο – Τι ισχύει αν δεν έχει αλκοόλ

Απρ 19, 2025
Σάκχαρο: 8 τροφές που το μειώνουν φυσικά και αποτρέπουν τον διαβήτη
Διατροφή

Σάκχαρο: 8 τροφές που το μειώνουν φυσικά και αποτρέπουν τον διαβήτη

Απρ 18, 2025
Next Post
Ποιες είναι οι βασικές διατροφικές ομάδες και ποια τρόφιμα ανήκουν σε καθεμιά από αυτές

Ποιες είναι οι βασικές διατροφικές ομάδες και ποια τρόφιμα ανήκουν σε καθεμιά από αυτές

Attachment parenting : H θεωρία της προσκόλλησης

Attachment parenting : H θεωρία της προσκόλλησης

Όταν το παιδί κλαίει κάθε φορά που φεύγετε…

Όταν το παιδί κλαίει κάθε φορά που φεύγετε…

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd