Πλημμύρισε ο Μύλος νότες του Τσιτσάνη-Μεγάλη η συμμετοχή στη συναυλία για τα «Τσιτσάνεια 2015»  

 

Πλημμύρισε ο Μύλος Ματσόπουλου νότες του Τσιτσάνη και μουσικές και μελωδίες. Ο κόσμος έγινε ένα και τραγούδησε με τον Δημήτρη Μπάση και τη Ζωή Παπαδοπούλου αξέχαστα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι αυτός ο καλλιτέχνης θα μείνει για πάντα αθάνατος μέσα από τα τραγούδια του. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες γενιές κι αν μεγαλώσουν… Η μουσική του θα περνά από γενιά σε γενιά και θα τραγουδά τον πόνο, τη χαρά, την αγάπη, τον έρωτα, την καθημερινότητα και τα βάσανα των ανθρώπων.

Ήταν από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, η συναυλία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το βράδυ της Πέμπτης στο Μύλο του Ματσόπουλου στα Τρίκαλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2015».

Ο χώρος της εκδήλωσης γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες τρικαλινούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ταξίδεψαν για λίγες ώρες με αγαπημένα τραγούδια του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου με τις φωνές του Δημήτρη Μπάση και της Ζωής Παπαδοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπάρδας και Τσίγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γακόπουλος, υποψήφιοι Βουλευτές, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός καλωσόρισε τον κόσμο  στη μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι του χρόνου η γιορτή θα γίνει στο σπίτι του Βασίλη Τσιτσάνη, στο Μουσείο Τσιτσάνη που ετοιμάζεται «που θα είναι σπίτι για όλη την Ελλάδα και που θα αποτελέσει πόλο έλξης για όλους και θα βγάλει τα Τρίκαλα έξω από τα στενά όρια».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να διοργανωθεί μία μεγάλη γιορτή και για τον Κώστα Βίρβο. «Μια μεγάλη εκδήλωση στην Κρανιά, γιατί το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έβγαλαν ψηλά τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά προπάντων ανέδειξαν το τραγούδι γιατί το τραγούδι και η μουσική ενώνει και απελευθερώνει, κάτι που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη» υποστήριξε.