Πιπερόπιτα της ANNAS PAPADOURI

 

Υλικά :

10 φύλλα κρούστας

2 πιπεριές κόκκινες,

2 κίτρινες πιπεριές,

2 πράσινες πιπεριές ζιλιέν 1 καυτερή αν σας αρέσει το λίγο καυτερό ψιλοκομμένη

3 μεγάλα κρεμμύδια φετούλες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

μαϊντανός

αλατοπίπερο,

ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση :

Αχνίζουμε πρώτα λίγο τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λάδι το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν λίγο τα υλικά μας. Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα το καθένα σε ένα χαμηλό θα έλεγα ταψί 30 εκατοστών βάζουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδωμένα. Χαράζουμε σε κομμάτια όπως την πίτσα, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά στους 180 – 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο στις αντιστάσεις όπως όλες τις πίτες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Άντζελα Βαλλιάνου.