Πινελιές των Τρικαλινών Ζωγράφων στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων

Λίγη από την ομορφιά της τέχνης θέλησαν να δώσουν στους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων οι Τρικαλινοί Ζωγράφοι. Εδώ και λίγους μήνες φιλοτέχνησαν έργα, τα δώρισαν στην Παιδιατρική Κλινική κι έβαλαν έτσι τη δική τους… πινελιά στο χώρο.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Συνολικά 57 έργα, εκ των οποίων οι 51 είναι πίνακες και τα 6 εικαστικά αντικείμενα, κοσμούν τους τοίχους και τους χώρους της Παιδιατρικής. Τα έργα φιλοτέχνησαν συνολικά 36 καλλιτέχνες, 36 Τρικαλινοί Ζωγράφοι ομώνυμου Συλλόγου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων Μαρία Ζιάκα

Είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον περασμένο χρόνο οπότε και γεννήθηκε η ιδέα. Οι Τρικαλινοί Ζωγράφοι αποφάσισαν με ενθουσιασμό να υλοποιήσουν την ιδέα, φιλοτέχνησαν τα έργα τα οποία αφού εκτέθηκαν για ένα διάστημα στο Πνευματικό Κέντρο, τα δώρισαν στο Νοσοκομείο η διοίκηση του οποίου αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά. Έτσι από τον Απρίλιο του ’14 τα έργα διακοσμούν τους χώρους της παιδιατρικής δίνοντας μία νότα χαράς κι αισιοδοξίας.
«Πάντα προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες δραστηριότητες προσφοράς» σχολιάζει σχετικά η πρόεδρους του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων Μαρία Ζιάκα και συμπληρώνει «θέλουμε αυτό που μας χαρίστηκε να το επιστρέφουμε στο σύνολο με όποιον τρόπο μπορούμε».
Όπως τονίζει αυτή δεν είναι η μοναδική τέτοια πρωτοβουλία αλλά θα υπάρξουν κι άλλες.