Πικάντικες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κοτόπουλο της Έφης

πικάντικες πιπεριές Φλωρίνης

πικάντικες πιπεριές Φλωρίνηςπικάντικες πιπεριές Φλωρίνηςπικάντικες πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες :

2 φιλέτα κοτόπουλο
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 φέτες σαλάμι αέρος
ζωμό κοτόπουλο σε μορφή ζελέ
φέτα
μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
Ξεκινάμε βράζοντας τις πιπεριές μας.  Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και αρκετό ξύδι.  Όταν μαλακώσουν αρκετά τις βγάζουμε από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με περισσότερες πιπεριές και να τις διατηρήσουμε σε βάζο στο ψυγείο) .  Σε τηγάνι σοτάρουμε και βράζουμε το κοτόπουλο, έχοντας πρώτα αλατοπιπερώσει το κάθε φιλέτο.  Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο όταν βράσει, κόβουμε το κάθε φιλέτο σε μεγάλες λωρίδες, ώστε να χωρέσει στην πιπεριά. Προσθέτουμε φέτα, σαλάμι, κρεμμύδι και ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για λίγο.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΨΗΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΥΛΙΚΑ : 
2 μέτριες πατάτες με συμμετρικό σχήμα 
1 μέτρια πιπεριά φλωρίνης
1 μέτρια γλυκιά,
πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
φέτα
μαϊντανό
1κ.σ. βούτυρο για κάθε πατάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τυλίγουμε τις πατάτες την καθεμία ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 C για 45 περίπου λεπτά.  Τις βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν λιγο αφαιρούμε το καπάκι και αδειάζουμε προσεκτικά την πατάτα.  Βάζουμε σε ένα μπολάκι την πατάτα που αφαιρέσαμε και την ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο, μερικά κομματάκια πιπεριά φλωρίνης και πράσινη πιπεριά, φέτα λίγο σκόρδο και λίγο μαϊντανό. Βάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.