Πατατοκεφτέδες φούρνου

Υλικά : 

1 κιλό πατάτες

200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη

150 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη

150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο

100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση :

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Μόλις βράσουν και κρυώσουν, τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30′-40′.  Στα πρώτα 20′ γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη μεριά, για να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αγγελική Μαργαρίτη και την είδε στο www.sintagespareas.gr