Πατάτες γάλακτος

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ:

Ενάμιση κιλό πατάτες

500 ml γάλα εβαπορέ

500 γρ . τυρί κίτρινο τριμμένο

2 ποτήρια νερό

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. βούτυρο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:  

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.  Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρονουμε ενα ταψί.  Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.  Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.  Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.  Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.  Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble