Πατατούλες ακορντεόν με μπέικον, λουκάνικα χωριάτικα και τυριά τριμμένα …
ΥΛΙΚΑ :
πατάτες
μπέικον
χωριάτικα λουκάνικα
διάφορα τυριά της αρεσκείας μας
αλάτι
λάδι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
μισό ποτήρι του νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεφλουδίζω τις πατάτες, σ΄ενα ξύλο κοπής, τις χαράζω σε κάθετες φέτες , χωρίς να κόψω το κάτω μέρος, να παραμείνουν ενωμένες. Κόβω το μπέικον σε μικρά σχετικά κομμάτια και τα βάζω σε κάθε άνοιγμα που εχω κάνει, βάζω και τα λουκάνικα και μετά μέσα στο πυρεξ και πασπαλιζω με τυρί τριμμένο. Σε ένα μπολ ανακατεύω λάδι, αλάτι, πιπέρι και γλυκια πάπρικα και το βάζω πάνω στις πατατούλες. Βάζω και μισό ποτήρι νερού νερο και ψήνω στον αέρα και στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η Άντζελλα Βαλλιάνου.