Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

Υλικά για 4-6 άτομα :

5 μεγάλες πατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά φλωρίνης
Λίγο δεντρολίβανο
Λίγο ψιλοκομμένομαϊντανό για στολισμό στο τέλος (προαιρετικά)
Λίγη ρίγανη
Λίγο χοντρό αλάτι
ΛίγοΠιπέρι
150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες ή τριμμένο ( προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες,τις πλένετε καλά και τις αλατο -πιπερώνετε.

Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη. Κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
Ένα ωραίο κόλπο που κάνω εγώ είναι να τρυπάω με ξυλάκι απο σουβλάκι την βάση απο μία πατάτα και να κόβω άφοβα σε λωρίδες, ώσπου το μαχαίρι μου να ακουμπάει το ξυλάκι.
Επίσης, με ένα μεγάλο πιρούνι μπορώ να μετράω και να κόβω σε ίσα διαστήματα την πατάτα,αφού μετρώ με το άνοιγμα του πιρουνιού για την ίση απόσταση κοπής της πατάτας.

Έπειτα, χτυπάτε στο μπλέντερ λίγο το βούτυρο με το κρεμμύδι,το σκόρδο,την πιπεριά, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.

Στη συνέχεια, γεμίζετε με το μείγμα σας τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60λεπτά.Γυρνάτε γύρω γύρω τις πατάτες να ψηθούν απο όλες τις μεριές!

Τέλος, αν θέλετε μπορείτε το τελευταίο τέταρτο να βάλετε από μια φέτα κασέρι (ή να το τρίψετε από πάνω όσο θέλετε) και να την αφήσετε να λιώσει και να διακοσμίσετε με λίγο μαϊντανό από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Λίτσα Παπακωνσταντίνου, τις συνταγές τις οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ : https://www.facebook.com/CrazyMOMS-406477852884804/?__mref=message_bubble