TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

Μαρ 7, 2016
in Μαγειρική
Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για 4-6 άτομα :

5 μεγάλες πατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά φλωρίνης
Λίγο δεντρολίβανο
Λίγο ψιλοκομμένομαϊντανό για στολισμό στο τέλος (προαιρετικά)
Λίγη ρίγανη
Λίγο χοντρό αλάτι
ΛίγοΠιπέρι
150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες ή τριμμένο ( προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες,τις πλένετε καλά και τις αλατο -πιπερώνετε.

Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη. Κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
Ένα ωραίο κόλπο που κάνω εγώ είναι να τρυπάω με ξυλάκι απο σουβλάκι την βάση απο μία πατάτα και να κόβω άφοβα σε λωρίδες, ώσπου το μαχαίρι μου να ακουμπάει το ξυλάκι.
Επίσης, με ένα μεγάλο πιρούνι μπορώ να μετράω και να κόβω σε ίσα διαστήματα την πατάτα,αφού μετρώ με το άνοιγμα του πιρουνιού για την ίση απόσταση κοπής της πατάτας.

Έπειτα, χτυπάτε στο μπλέντερ λίγο το βούτυρο με το κρεμμύδι,το σκόρδο,την πιπεριά, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.

Στη συνέχεια, γεμίζετε με το μείγμα σας τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60λεπτά.Γυρνάτε γύρω γύρω τις πατάτες να ψηθούν απο όλες τις μεριές!

Τέλος, αν θέλετε μπορείτε το τελευταίο τέταρτο να βάλετε από μια φέτα κασέρι (ή να το τρίψετε από πάνω όσο θέλετε) και να την αφήσετε να λιώσει και να διακοσμίσετε με λίγο μαϊντανό από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Λίτσα Παπακωνσταντίνου, τις συνταγές τις οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ : https://www.facebook.com/CrazyMOMS-406477852884804/?__mref=message_bubble

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Γιαούρτι: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης – Πόσο να τρώτε

Γιαούρτι: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης – Πόσο να τρώτε

Η μυωπία δεν διορθώνεται με σταγόνες: Τι δηλώνει η Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Η μυωπία δεν διορθώνεται με σταγόνες: Τι δηλώνει η Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Κάνε κρεμοσάπουνο τις μπάρες σαπουνιού που δεν χρησιμοποιείς

Κάνε κρεμοσάπουνο τις μπάρες σαπουνιού που δεν χρησιμοποιείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd