Παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» σε εκδήλωση της ΚΟΒ ΕΒΕ  του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

Eκδήλωση-παρουσίαση του  βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» ( του Ιβάν Μιχαΐλοβιτς Μάισκι) πραγματοποιεί η ΚΟΒ ΕΒΕ  του ΚΚΕ στα Τρίκαλα την Τρίτη 21 Απρίλη,  στις 8:30 μμ, στη «Σουίτα» art cafe. Το βιβλίο θα παρουσιάσει o Χρήστος Κούτσικος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ.

“Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια  «συγκυρία»  επετείων   ιστορικών γεγονότων αλλά και τρέχουσων πολιτικών εξελίξεων . Βρισκόμαστε 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου που σφραγίστηκε από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να υψώνεται στην καρδιά του ναζιστικού θηρίου, στη καρδιά του Ράιχσταγκ ,στο  Βερολίνο ,την Πρωτομαγιά του 1945.

Παράλληλα  συμπληρώνονται 48 χρόνια από την επιβολή της  στρατιωτικής δικτατορίας της 21 Απρίλη 1967 στη χώρα μας , ενώ βρισκόμαστε μπροστά στην προγραμματισμένη έναρξη της δίκης  της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δηλαδή  των πολιτικών και ιδεολογικών απογόνων του Χίτλερ και των βασανιστών της Χούντας.

Στο διεθνές πολιτικό σκηνικό η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων  βάζει φωτιές απ’ την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή με το φόβο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου να είναι υπαρκτός.

Αν και η Ιστορία φαίνεται να μας κλείνει πονηρά το μάτι  ποτέ ,όμως, δεν επαναλαμβάνεται.  Δίνει συμπεράσματα που ισχύουν για σχετικά ανάλογες καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας την ιστορική πείρα, χωρίς φυσικά μηχανιστικές μεταφορές, αλλά με θεωρητικό και μεθοδολογικό εργαλείο ανάλυσης των ιστορικών γεγονότων τη διαλεκτική υλιστική αντίληψή τους. Την ανάγνωση και ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων στη βάση των ταξικών συμφερόντων και της ταξικής πάλης

Το  ΚΚΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του στην προσπάθεια να αξιοποιείται στις συνθήκες του σήμερα η ιστορική πείρα της πάλης των λαών , να αντιμετωπίζεται σταθερά το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού ως γέννημα θρέμμα του εκμεταλευτικού συστήματος που ζούμε , του καπιταλισμού.

Σ’ αυτή την προσπάθεια συμβάλει  η Κομματική Οργάνωση των ΕΒΕ στα Τρίκαλα διοργανώνοντας εκδήλωση-παρουσίαση του  βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» ( του Ιβάν Μιχαΐλοβιτς Μάισκι)” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.