Παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής «Μπάρας»

Σειρά παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής «Μπάρας» προγραμματίζει  ο Δήμος Τρικκαίων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση πρόκειται για έργα που σχετίζονται τόσο με το εσωτερικό των εκεί κτηρίων, όσο και με τον εξωτερικό χώρο. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν τριπλό στόχο: να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, να καλλωπίσουν τον χώρο και να εξοικονομήσουν πόρους που καταναλώνονται στην ενέργεια.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, οι δράσεις αφορούν σε αντικατάσταση υλικών που είναι φθαρμένα, σε αλλαγές φωτισμού με λαμπτήρες LED, σε επιδιόρθωση συστημάτων κλιματισμού, σε αλλαγή παραθύρων κ.α.
Σε επίπεδο εξωτερικού χώρου, σχεδιάζονται παρεμβάσεις κυρίως για τη δημιουργία πιο καλαίσθητης εικόνας, για αθλούμενους και επισκέπτες.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σταδιακά, αφού υπάρχει αποθεματικό στο ταμείο του Δήμου Τρικκαίων, ως αποτέλεσμα της λελογισμένης διαχείρισης των οικονομικών και της γενικότερης προσπάθειας εξυγίανσης. Ετσι, η τρικαλινή κοινωνία και ειδικά οι αθλούμενοι και οι αθλητές, θα αρχίσουν να διαπιστώνουν τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, στη βάση της ανταπόδοσης υπηρεσιών.
Αναλυτικά τα έργα, το χρονοδιάγραμμα και οι παρεμβάσεις, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι αυτές οι ενέργειες αφορούν στη πρώτη φάση των διορθωτικών έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς έπονται παρεμβάσεις και στις εγκαταστάσεις της οδού Κατσιμήδου.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι υφίστανται μελέτες που αφορούν στην πλήρη αλλαγή του τρόπου θέρμανσης του κολυμβητηρίου και οι οποίες ήδη έχουν κατατεθεί προς έγκριση.