Πανακότα με σως φράουλας ή σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε και τη διαλύουμε στο μίγμα του γάλακτος με τη ζάχαρη και την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε φορμάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Για τη σως καθαρίζουμε το ένα τρίτο από τις φράουλες και τις αλέθουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη, το ούζο και το χυμό του λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις κρατάμε δροσερές.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και σερβίρουμε με λίγη από τη σως φράουλας και μπόλικες φράουλες ή με την σως σοκολάτας που βρίσκουμε έτοιμη στα καταστήματα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Δημήτρης Αναστασίου.