Πανάδες και εγκυμοσύνη: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται

Πανάδες και εγκυμοσύνη: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται!

Οι πανάδες είναι ένα συχνό δερματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες κάποια στιγμή. Ανακάλυψε πώς δημιουργούνται, τι τις προκαλεί, αλλά και πως αντιμετωπίζονται.

Δεν πρόκειται για μία δερματική πάθηση, αλλά για μία αισθητική παρέμβαση στην επιφάνεια του δέρματος που δημιουργεί καφέ ακανόνιστα σημάδια στο πρόσωπο, το ντεκολτέ αλλά και τα χέρια.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.

Παρότι σήμερα έχουμε διαφορετικές και αποτελεσματικές επιλογές για την εξάλειψη των καφέ σημαδιών όλες οι περιπτώσεις δεν έχουν το ίδιο ποσοστό επιτυχίας.

Έχει μεγάλη σημασία η ακριβής διάγνωση του γιατρού μας αλλά και το βάθος τους.

Πώς δημιουργούνται

Στη πραγματικότητα οι πανάδες δημιουργούνται από υπερβολική και ακανόνιστη (κατά τόπους) συγκέντρωση μελανίνης η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων. Κάτω από διαδικασίες οι οποίες είναι αδιευκρίνιστες προκαλείται υπερέκκριση της μελανίνης, ουσία η οποία παράγεται στο δέρμα για να το προστατέψει από την ηλιακή ακτινοβολία, σε διάφορα σημεία του δέρματος με έμφαση στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο και στα μάγουλα.

Ομάδες στόχοι

Πρόληψη και προστασία

Δείξε τα χέρια σου

Τα χέρια σου όπως ακριβώς και ο λαιμός προδίδουν την ηλικία σου. Οι σκουρόχρωμες κηλίδες σαν πρώτη εικόνα με τις ρυτίδες και την αφυδάτωση είναι ο ζωντανός χάρτης της ηλικίας σου.

Αντιμετώπιση

Ο δερματολόγος σου με ηλεκτρονική δερμοανάλυση θα ελέγξει την ένταση και την έκταση της βλάβης. Η σωστή διάγνωση θα σε φέρει πιο κοντά στο επιτυχές αποτέλεσμα. Οι επιδερμικές πανάδες αντιμετωπίζονται εύκολα με τις θεραπείες κοσμητικής δερματολογίας ενώ οι χοριακές ή αυτές του μεικτού τύπου ανταποκρίνονται πιο δύσκολα και θέλουν συνδυασμό δραστικών θεραπειών. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας είναι οι πλέον κατάλληλες περίοδοι για την αντιμετώπιση των πανάδων.

Πηγή:.govastileto.gr