ΠΑΜΕ: Απάτη ο διάλογος της Κυβέρνησης

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, Θέλουμε να ενημερώσουμε την εργατική τάξη στο νομό μας, τους νέους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους του μαζικού κινήματος ότι: Την Τετάρτη στις 15/4 ξεκινάει ο κοινωνικός διάλογος του Υπουργείου Εργασίας με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις προς την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι «πρέπει» και θα πληρωθούν άμεσα οι δόσεις «στην ώρα τους και στο διηνεκές», μετά τις προτάσεις για νέες φοροαπαλλαγές σε «συνεπείς» εργοδότες, συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Όλη την προηγούμενη βδομάδα έλεγε ότι θα φέρει νόμο στη Βουλή και αντί γι’ αυτό είχαμε τις ίδιες εξαγγελίες που έχουν γίνει για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες.

Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί  για αυτό, τόσο στην  Ε.Ε. όσο και  στους εργοδότες.

Τώρα φροντίζει να μας ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της καθημερινά. Τα λόγια και οι εξαγγελίες για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ, αρχικά μετατράπηκαν σε σταδιακή προσαρμογή για το 2016 και βλέπουμε, και πριν λίγες ημέρες αναπροσαρμόστηκαν σε «κοινωνικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους».

 Όπου «κοινωνικοί εταίροι» εννοούνται οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και οι Μεγαλοεργοδότες με την πλάτη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι έχουμε κακή πείρα από τέτοιους κοινωνικούς διαλόγους. Γίνονταν για να χάνουμε παρά να κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα μας, πόσο μάλλον τώρα που οι κυβερνώντες διαβεβαιώνουν τους εταίρους μας ότι η χώρα μας θα πληρώσει μέχρι τελευταίου ευρώ τις υποχρεώσεις της.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τα σαλόνια του διαλόγου τους. Η επίκληση στον κοινωνικό διάλογο δίνει από τη μία άλλοθι στην κυβέρνηση η οποία κρατά το μαχαίρι και το πεπόνι, από την άλλη δίνει χρόνο στη μεγαλοεργοδοσία να προετοιμάσει την επίθεση σε κάθε κλάδο.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ένα αίτημα έχουν.        Απλό και καθαρό!

Αρνούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε ως οριστικά χαμένες τις απώλειες που είχαμε μέσα στη κρίση.

Ο διάλογος τους είναι μια απάτη!! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη !!