Παλιά βιβλία πεταγμένα στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Τρικκαίων

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Τρικκαίων βρίσκονται πεταγμένα κι εκτεθειμένα παλιά βιβλία κι άλλο έντυπο υλικό. Ένα θέμα που αναδείχθηκε κατόπιν καταγγελίας πολιτών και της Χρυσής Αυγής.  Στοιβαγμένα μέσα σε τσουβάλια, μέσα στη βροχή βρίσκονται αρχεία τοπικών εφημερίδων, έργα τοπικών συγγραφέων, σπάνια βιβλία ιατρικής και νομικής των τελών του 19ου αιώνα και αρχών του 20ου, Τόμοι Φύλλων Εφημερίδων της Κυβερνήσεως, Βιβλία με αγορεύσεις στο Κοινοβούλιο των δεκαετιών του 1930-50, παιδικά παραμύθια, έργα κλασσικής λογοτεχνίας, Εκδόσεις του Τρικαλινού ημερολογίου, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονται πεταμένα και καταστρέφονται.

Η απάντηση του Δήμου

Απάντηση σε όλα αυτά δίνει ο Δήμος Τρικκαίων. Η απάντηση έχει ως ακολούθως:

Πρόκειται για ήδη κατεστραμμένο αρχείο – εξαιτίας φυσιολογικής φθοράς και πολύχρονης χρήσης – πολλαπλών αντιτύπων βιβλίων, εντύπων, τευχών, εφημερίδων κ.ά. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και υπηρεσιών του Δήμου. Αυτό το υλικό, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του και μετά από τη σχετική διαδικασία απόσυρσής του, παρέμενε επί σειρά ετών στοιβαγμένο στο λεβητοστάσιο του  Δημαρχείου, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη παράδοσή του προς ανακύκλωση. Συνεπώς, τίποτε περισσότερο από συνήθη ανακύκλωση έντυπου υλικού δεν υφίσταται στον Δήμο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι σημαντικής αξίας έντυπο υλικό, φυλάσσεται και συντηρείται επιμελώς σε ικανό αριθμό αντιτύπων στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όντας τα τελευταία 56 χρόνια διαθέσιμο και προσβάσιμο σε όλους τους τρικαλινούς.