TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πίτσα αλλαντικών στην πέτρα

Σεπ 26, 2015
in Μαγειρική
Πίτσα αλλαντικών στην πέτρα
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι,

30γρ. φρέσκια μαγιά,

3 με 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλιέλαιο ),

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ,

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ,

1 με 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό ( μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω νερό ),

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Υλικά για τη γέμιση:

500γρ. Γκούντα,

200γρ. σάλτσα ντομάτα βασιλικού ,

2 ψιλοκομμένες πιπεριές ,

400γρ. μπέικον ,

200γρ. μανιτάρια σε φέτες ,

3 λουκάνικα Βιέννης ψιλοκομμένα ,

150γρ. μοτσαρελα ,

1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη ,

μαύρο πιπέρι ,

Καγιέν πιπέρι .

Παρασκευή ζύμης :
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το κουταλάκι του γλυκού της ζάχαρης και μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό ( προσοχή το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό για να μην καεί η μαγιά ).
Τυλίγουμε το μπολ με τη μαγιά με μια μεμβράνη και αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου .
Μετά από 20 λεπτά παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ μέσα στο όποιο κοσκινίζουμε το αλεύρι .
Στη συνεχεία τοποθετούμε μέσα στο μπολ όλα τα υλικά ( σησαμέλαιο , αλάτι ,μέλι , χλιαρό νερό ) με τελευταίο τη φρέσκια μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πετυχούμε μια ζύμη ομοιογενή που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ (μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη είτε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το γάντζο , είτε με τα χεριά μας).
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου ( εκτός ψυγείου ).
Μετά τη 1 ώρα ξαναζυμωνουμε την ζύμη για λίγα λεπτά και την πλάθουμε ( αφού πρώτα την έχουμε χωρίσει ) σε δυο μπάλες.
Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με το πλαστή σε ορθογώνιο η στρογγυλό σχήμα , ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ( το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι 1-1,5 εκ. περίπου ).
Παίρνουμε δυο ταψιά 28 c.m. στρώνουμε πάνω δυο αντικολλητικα χαρτιά και απλώνουμε από πάνω τους τις ζύμες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για μίση ώρα πριν τις γαρνίρουμε με τα υλικά της συνταγής
μας.

Παρασκευή γέμισης:
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη σάλτσα ντομάτας με άρωμα βασιλικού , στη συνεχεία ρίχνουμε την μίση ποσότητα από τη γκούντα , τη μοτσαρελα, το μπέικον ,τις πιπεριές , τη ντομάτα , τα λουκάνικα , τα μανιτάρια και πάλι από πάνω ρίχνουμε γκούντα και τελειώνουμε ρίχνοντας μαύρο και Καγιέν πιπέρι.
Διαδικασία ψησίματος.

Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις έχοντας από την αρχή της προθέρμανσης τη πέτρα μέσα στο φούρνο .
Μετά από μίση ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς κελσίου και βάζουμε τη πίτσα στο φούρνο .
Αφήνουμε το φούρνο περίπου για 10 λεπτά σε λειτουργία και στη συνεχεία κλείνουμε εντελώς το διακόπτη του φούρνου και αφήνουμε μέσα στο φούρνο τη πίτσα να συνεχίζει να τη ψήνει η πέτρα .
Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο περίπου μετά από μίση ώρα ( η πέτρα ψήνει τη πίτσα από κάτω προς τα πάνω για αυτό και πρέπει στα δέκα λεπτά περίπου να κλείσει εντελώς ο φούρνος για να μην καεί η γέμιση της από πάνω ).
Ψήσιμο χωρίς πέτρα.
Ψήνουμε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 περίπου λεπτά στη μεσαία σχάρα ( η διάρκεια ψησίματος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη του φούρνου).
Από τη δοσολογία για αυτή τη ζύμη γίνονται δυο πίτσες 28 c.m.
Σημείωση : μπορείτε να βάλετε και μια γέμιση της αρέσκειας σας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Viki Stog.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και πιπεριές

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και πιπεριές

Τούρτα πορτοκάλι-γιαούρτι της Έφης

Τούρτα πορτοκάλι-γιαούρτι της Έφης

Σαν σήμερα το 1989 δολοφονείται ο Παύλος Μπακογιάννης από την 17 Νοέμβρη (pics+video)

Σαν σήμερα το 1989 δολοφονείται ο Παύλος Μπακογιάννης από την 17 Νοέμβρη (pics+video)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd