TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πάστες “ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ”

Φεβ 14, 2016
in Μαγειρική
Πάστες “ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ”
Share on FacebookShare on Twitter

Παστούλες Σοκολάτα Φράουλα για την ημέρα του-της Βαλεντίνου μας στις 14 Φλεβάρη και όχι μόνο, από την  φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξουμε μόνοι μας παστούλες;
Υπομονή, φαντασία και μεράκι χρειάζόμαστε και με λίγα και οικονομικά υλικά, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
ΠΑΣΤΕΣ ”ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ” ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
7 κ.σ. κοφτές αλεύρι
7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
1 φακελάκι ζελέ σκόνη
200 ml βραστό νερό
1 βανίλια
2 κ.σ. γεμάτες ζαχαρούχο γάλα ή 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (προαιρετικά εγώ έβαλα)
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με 1-2 κ.σ. ποτό φράουλας (προαιρετικα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 σφηνοπότηρο ποτό φράουλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. μέλι
Η γκανάζ μπορεί να αντικατασταθεί από ίση ποσότητα σοκολάτας με κρέμα γάλακτος (250 γρ. σοκολάτα και 250 γρ. κρέμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με το παντεσπάνι. Χτυπάω αυγά, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι 5-8 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσουν και να πήξουν.  Προσθέτω σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 για 8-10 λεπτά περίπου.
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό και προσθέτω το ποτό και τη βανίλια.  Αφήνω να κρυώσει.
-Διαλύω στο βραστό νερό το ζελέ και το αφήνω να γίνει πολύ χλιαρό αλλά να μην πήξει.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνω το ζελέ.
Προσθέτω και την άχνη ή το ζαχαρούχο αν βάλω (δοκιμάζω πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα).
Βάζω τη μους σε κορνέ.
Κόβω το παντεσπάνι σε 8 κομμάτια σε σχέδιο καρδιάς ή ότι άλλο σχέδιο θέλω με ένα κουπάτ διαμέτρου 8-10 εκ. περίπου.
(Εγώ δεν είχα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς και έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο από αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης όπως φαίνεται στη φωτό!)
Δείτε τον τρόπο εδώ: https://www.sintagespareas.gr/…/xeiropoiita-koupat-mpiskoto…
Βουτάω με ένα πηρούνι το κάθε κομμάτι στο χλιαρό ή κρύο σιρόπι να ρουφήξει καλά και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή κάπου σε μια πιατέλα που να χωράει στην κατάψυξη.
Γεμίζω με το κορνέ κρέμα στην επιφάνεια και βάζω από πάνω τη μαρμελάδα.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια παντεσπάνι αφού τα σιροπιάσω κι αυτά.
Βάζω τις πάστες κατάψυξη να παγώσουν καλά για 2 ώρες περίπου.
Βγάζω μέσα από το κορνέ όση κρέμα περίσσεψε και την βάζω σ’ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Αφού παγώσουν οι πάστες χτυπάω με ένα σύρμα την μους που περίσεψε. Ο όγκος θα πέσει και θα γίνει σαν κρέμα. Αλείφω εξωτερικά με σπατουλίτσα ή μαχαίρι τις πάστες με την κρέμα και τις βάζω πάλι κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.
Ετοιμάζω τη γκανάζ.
Βράζω το γάλα και το ρίχνω πάνω από τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.  Ανακατεύω και προσθέτω και το μέλι.
Βάζω τις παγωμένες πάστες πάνω σε σχάρα και τις περιχύνω μία μία με τη βοήθεια μιας σπατουλίτσας.
Γαρνίρω όπως θέλω.
Τα υλικά είναι ακριβώς για 8 πάστες ή για μια φόρμα 26-28 εκ.
Για να γαρνίρω χρειάστηκα έξτρα σαντιγί που την χρωμάτισα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Επίσης αντί για ζελέ φράουλα μπορώ να βάλω κεράσι ή πορτοκάλι ή όποια γεύση ζελέ θέλω!
Αντί για γκαρνί μπορώ να βάλω κρέμα γάλακτος ή κονσέρβα μόρφατ!
Αντί για τη μους φράουλας μπορώ να βάλω για γέμιση όποια κρέμα θέλω ακόμα και κρεμ πατισερί.
Και τέλος για να μπορέσω να δουλέψω τις πάστες πρέπει να είναι παγωμένες για να μη διαλυθούν.

Καλή επιτυχία.

Καλή επιτυχία.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφό σας.

Η συνταγή είναι μία δημιουργία της φίλης μας Σόφη Τσιώπου.

Σόφη Τσιώπου
Σόφη Τσιώπου

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Η Ελληνίδα που συνέβαλε στην ιστορική ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τον Αϊνστάιν

Η Ελληνίδα που συνέβαλε στην ιστορική ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τον Αϊνστάιν

Ο Άι Γουέιγουεϊ «ντύνει» με σωσίβια από τη Λέσβο το Βερολίνο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ο Άι Γουέιγουεϊ «ντύνει» με σωσίβια από τη Λέσβο το Βερολίνο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας στην κορυφή της Ευρώπης

Το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας στην κορυφή της Ευρώπης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd