Πάβλοβα

ΥΛΙΚΑ :

190 γρ. ζάχαρη,
190 γρ. ασπραδια αυγών(5 αυγά μεσαία)
190 γρ. ζάχαρη άχνη
ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα :
500 γρ. φράουλες,
50 γρ. ζάχαρη άχνη (στο μπλέντερ)
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημενη σε σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη για 15 περίπου λεπτά στη μεσαία ταχύτητα και κατόπιν με μια μαριζ ρίχνουμε την άχνη κοσκινισμένη σιγά σιγά.  Ανάβουμε το φούρνο στους 90 °C.  Απλώνουμε σε λαδόκολλα και  ψήνουμε για 3 ώρες.  Αφού κρυώσει η μαρέγκα μας γαρνίρουμε με την σάλτσα μας και αν θέλουμε ρίχνουμε και ζάχαρη άχνη από επάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την συναρμολόγηση και τον στολισμό αν δεν έχετε μία δική σας ιδέα μπορείτε να συμβουλευτείται και τις φωτογραφίες μας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.