TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Οld fashioned cake με δαμάσκηνα

Νοέ 27, 2016
in Μαγειρική
Οld fashioned cake με δαμάσκηνα
Share on FacebookShare on Twitter

Φρεσκάδα, νοστιμιά από το φρούτο σε συνδυασμό με το αφράτο ζυμάρι που εκτοξεύει την γεύση στο θεό…

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) :

  • 225 γρ. φυτικά έλαια ARISTON σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
  • 500 γρ. δαμάσκηνα , κομμένα στη μέση (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ χτυπημένα)
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

2. Βάλτε το μέλι με το ξύσμα λάιμ σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα για 2’ σε δυνατή φωτιά. Περιχύστε το σιρόπι στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του. Στρώστε όλη τη βάση του σκεύους με δαμάσκηνα κομμένα στην μέση.

3. Σε ένα μπολ με το χέρι σας ή στο μίξερ χτυπήστε τα φυτικά έλαια με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέστε τα αυγά και ομογενοποιήστε.

4. Ρίξτε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ , την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια του με τη σπάτουλα.

5. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45’. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 30’-40’.

6. Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε μια πιατέλα και ξεφορμάρετε. Συνοδεύεται αν θέλετε με παγωτό της αρεσκείας σας ή σαντιγύ.

Σημ.:Δεν αφήνετε το κέικ να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε γιατί το πιο πιθανό είναι να διαλυθεί κατά το ξεφορμάρισμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Frozen Ambrosia στα Τρίκαλα-Η ταινία που μιλάει ολόκληρη η ορειβατική κοινότητα στην Ελλάδα!

Frozen Ambrosia στα Τρίκαλα-Η ταινία που μιλάει ολόκληρη η ορειβατική κοινότητα στην Ελλάδα!

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα: Θέλω να ζω σε μια χώρα όπου θα υπάρχει δικαιοσύνη, εργασία, παιδεία…

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα: Εγώ είμαι (σ)το Ποτάμι

Σαν σήμερα το 1928 γεννήθηκε ο Αλέκος Αλεξανδράκης

Σαν σήμερα το 1928 γεννήθηκε ο Αλέκος Αλεξανδράκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd