Ο Τρικαλινός Κωνσταντίνος Κατσιάνης στους καλύτερους φωτογράφους του κόσμου

Στους καλύτερους φωτογράφους του κόσμου κατατάσσεται ο Τρικαλινός Κωνσταντίνος Κατσιάνης. To 2015 συμπεριλήφθηκε στο φωτογραφικό λεύκωμα του  ONE EYELAND με τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο και για την ακρίβεια «τους καλύτερους των καλύτερων φωτογράφων» (best of the best photographers 2015), ενώ η ίδια φωτογραφία του χάρισε τη δεύτερη θέση και βραβείο του περιοδικού advanced photographer.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Η επιλογή των φωτογραφιών για το φωτογραφικό λεύκωμα του  ONE EYEDLAND (www.oneeyeland.com ) γίνεται με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια και οι συμμετοχές είναι δεκάδες από όλο τον κόσμο. Το 2015 συμμετείχαν 91 φωτογράφοι με 135 φωτογραφίες.

 «Συμμετείχαμε περισσότεροι από  90 φωτογράφοι από όλο τον κόσμο. Από την Ελλάδα διακριθήκαμε για το 2015, εγώ κι ένας ακόμη Έλληνας φωτογράφος» μας λέει ο κ. Κατσιάνης. Η φωτογραφία του έχει διακριθεί στην κατηγορία των καλύτερων φωτογράφων του κόσμου. Μία φωτογραφία που κατάφερε να αποσπάσει και τη δεύτερη θέση και βραβείο του περιοδικού advanced photographer.

Η φωτογραφία που διακρίθηκε

Η φωτογραφία που βραβεύτηκε

Η φωτογραφία έχει τίτλο «Dark lady». «Η φωτογραφία είναι πάνω στο στυλ μου. Είναι από φωτογράφιση μόδας κι εκείνη τη στιγμή υπήρχε η έμπνευση και κάναμε κάτι πιο dark. Το dark δεν είναι κάτι περίεργο, όπως θεωρείται εδώ στην Ελλάδα. Το dark είναι ολόκληρη φιλοσοφία στη φωτογραφία. Είναι ένα στυλ που είχα υιοθετήσει στο Βέλγιο και στην Ολλανδία όπου έκανα φωτογραφία. Ουσιαστικά η φωτογραφία είναι από μία φωτογράφηση μόδας με μία δόση… μυστικισμού» μας εξηγεί ο κ. Κατσιάνης.

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Κατσιάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1979. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν μηχανολόγος στην Θεσσαλονίκη, το 2004 τον βρίσκει με υποτροφία στο Βέλγιο όπου εργάστηκε και σπούδασε σαν φωτογράφος μόδας. Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μένει στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές και συνεχίζει να εργάζεται ως φωτογράφος.

Από το 2007 είναι μέλος του IFPO (International Freelance Photographers Organization) και έχει εργαστεί σαν φωτογράφος σε πολλές χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία Τουρκία και  στην Ρωσία). Δουλειές του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά μόδας (E-Merge, Dea Magazine, Fashionising) και εγχώρια (Elite, Design, Hello, Sold Out), ενώ ταυτόχρονα αρκετές φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί στο επίσημο site  και περιοδικό της Olympus. Έχει φωτογραφίσει τα catwalk πολλών διάσημων σχεδιαστών (Kathly Heyndels, Escada, Marks & Spencer, Patricia Field, Aslanis, Makis Tselios, MiRo , Celebrity Skin, κ.α.). Επίσης έχει αναλάβει φωτογραφικές καμπάνιες από εταιρίες όπως Oxette, Venera Store, Scinn Jeans, TOM2, H-era , Klotsotiras , κ.α. Από το 2013 είναι ο επίσημος φωτογράφος της ομάδας basket Trikala BC στην κατηγορία Α1.

Το 2013 εργάστηκε ως φωτογράφος για το Fashion TV στην Ελλάδα και σαν διευθυντής φωτογραφίας της εταιρίας White Space για το Mykonos Tales(Tourism Awards2015, Goldenaward best tablet edition).

To 2015 συμπεριλήφθηκε στο φωτογραφικό λεύκωμα του  ONE EYELAND με τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο, ενώ η ίδια φωτογραφία του χάρισε την δεύτερη θέση και βραβείο του περιοδικού advanced photographer.

Το 2016 το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ δημοσιεύει τις φωτογραφίες του στο εξώφυλλο και σε 8 σέλιδο κεντρικό editorial.

(www.katsianis.com, http://katsianis.blogspot.gr/ ).

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ