Ορκίστηκαν οι βουλευτές, ξεκίνησε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος

Με την έναρξη της διαδικασίας ο Γιάννης Τραγάκης διάβασε το Προεδρικό Διάταγμα της Βουλής και τις επιστολές με τις οποίες οι πρόεδροι των κομμάτων γνωστοποίησαν τις εκλογικές περιφέρειες που θα εκπροσωπήσουν.

Ακολούθησε ο αγιασμός και η ορκωμοσία των βουλευτών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δεν μετακινήθηκε προς τις πτέρυγες των κομμάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Εν συνεχεία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ορκίστηκε στο Κοράνι, ενώ οι άλλοι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο.

Πολιτικό όρκο έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσα στους οποίους και ο Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης), του Ποταμιού και του ΚΚΕ

Να σημειωθεί ότι με εισαγγελική άδεια επετράπη στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι παρόντες στην ορκωμοσία, στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής και στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Από τα στιγμιότυπα που συζητήθηκαν ήταν η πρώτη χειραψία που είχαν μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ η «πρωτοβουλία» ανήκει στον Αλ.Τσίπρα, ο οποίος κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Ολομέλειας έσπευσε να χαιρετήσει όσους βουλευτές κάθονταν στα πρώτα έδρανα.

Πληροφορίες-πηγή: in.gr