Ορθοπεταλιές με τα κίτρινα κοινόχρηστα ποδήλατα στα Τρίκαλα

Είναι κίτρινα, ανέρχονται σε 20 συνολικά, θα διατίθενται δωρεάν και θα τα βρίσκει κάποιος στις εισόδους των πάρκινγκ της Κανούτα και των Δικαστηρίων. Ο λόγος για τα κοινόχρηστα ποδήλατα που θα διαθέσει προς χρήση ο Δήμος Τρικκαίων στους πολίτες που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τις δουλειές τους γρήγορα, εύκολα κι άνετα στο κέντρο της πόλης.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Η δωρεάν διάθεση προς τους πολίτες κοινόχρηστων ποδηλάτων  είναι ένα σχέδιο που έχει προγραμματιστεί εδώ και λίγο καιρό κι από σήμερα παίρνει σάρκα κι οστά, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Χρήστος Γούλας.

Ο Δήμος έχει προμηθευτεί από τις προηγούμενες μέρες 20 ποδήλατα συνολικά. Είναι χρώματος κίτρινου και θα φέρουν στο πλάι το λογότυπο του Δήμου Τρικκαίων και τον αριθμό του καθενός. Σύμφωνα με τον κ. Γούλα σήμερα θα παραδοθούν στα σημεία και θα δοθούν προς χρήση.

Σταθμοί

«Οι σταθμοί αυτοί των ποδηλάτων θα είναι στα δημοτικά πάρκινγκ» μας πληροφορεί ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα, 15 εξ αυτών θα βρίσκονται στο πάρκινγκ της οδού Κανούτα και τα άλλα 5 στο πάρκινγκ των Δικαστηρίων.

Ποιος θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί

Στο ερώτημα ποιος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα ποδήλατα ο κ. Γούλας απαντά: Όποιος παρκάρει το αυτοκίνητό του στα πάρκινγκ θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει δωρεάν για όση ώρα έχει σταθμευμένο το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ ένα από αυτά τα ποδήλατα. «Το παίρνει κάνει τις δουλειές τους, κάνει τη βόλτα του, επιστρέφει, το παραδίδει, παίρνει το αυτοκίνητό του και φεύγει» τονίζει. Όπως διευκρινίζει τα ποδήλατα θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί όποιος θέλει είτε Τρικαλινός.

Δωρεάν

Τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν. Στα δημοτικά πάρκινγκ ο υπάλληλος του Δήμου  θα προμηθεύει σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα το κλειδί και ο πολίτης θα μπορεί να πάρει το ποδήλατο χωρίς καμία χρέωση.

Μαζί με το κλειδί θα δίνεται στο χρήστη του ποδηλάτου κι ένα έντυπο που θα περιλαμβάνει τους όρους χρήσης των ποδηλάτων, έναν χάρτη της πόλης κι άλλες πληροφορίες.

Ηλεκτρονικά

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι τα ποδήλατα θα φέρουν κωδικό QR στην ταμπέλα προκειμένου εκείνοι που χρησιμοποιούν κινητά τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουν QR-Reader να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακό χάρτη με τις διαδρομές κι αργότερα με τα σημεία ενδιαφέροντος.

Επέκταση μελλοντικά

Στα μελλοντικά σχέδια είναι, όπως μας λέει ο κ. Γούλας, σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων να δημιουργηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης. «Ο Δήμαρχος είχε την ιδέα τα ποδήλατα να είναι διαθέσιμα προς όλους. Τελικά αποφασίσαμε να δούμε πως θα δουλέψει το όλο σύστημα και κατόπιν να το επεκτείνουμε» τονίζει ο κ. Γούλας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ